Skocz do zawartości

Wycieraczka czy ktoś wie jak ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Problem z moimi wycieraczkami polega na tym że za chiny nie mogę ich wyregulować , prawą juz opanowałem :D natomiast lewa skacze po szybie jak żaba wydając z siebie niemiłośerne dzwięki rodem z FSO, mechanizm docisku działa (słychać) ,próbowałem go regulować w jedną i drugą stronę ale bez rezultatu :mad2: wymieniłem gumki w piórach i zmywałem szybę różnymi środkami ręce mi opadają z bezśilności bo zbliża się pora deszczowa, a szyba brudna :cry2:

P.S. Przestało też działać mycie intensywne. Może wiecie gdzie szukać przyczyny??????????

Wielkie dzięki za wszelkie sugestje

Opublikowano

Walczyłem z takim skakaniem i hałasowaniem w starej E30. Kombinowałem z różnymi piórkami, wycieraczkami i nic. Zwykle w jedną stronę (przy jeździe do góry) skakało i piszczało.

W końcu się przyjrzałem jak ta wycieraczka pracuje i tak skręciłem ramię wycieraczki, żeby pióro było dokładnie prostopadłe do powierzchni szyby. Pomogło.

Na skakanie przy jeździe z prędkością powyżej 100km/h pomaga wycieraczka ze spojlerem. U ciebie pewnie to nie będzie miało znaczenia bo jak rozumiem jest układ dociskający wycieraczkę i dopasowujący docisk do warunków jazdy.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Witajcie. Pompka działa sprawdzałem "na krótko", bezpieczniki też sprawdzałem wszystkie sprawne natomiast doszukałem się na tym wspaniałym forum że czasami potrafi szfankować włącznik ten w manetce wiecie moze jak go sprawdzić żeby nie rozbierać bo znając życie pęknie jakiś plastik bądż zaczep i będzie kicha poklejona kropelką która rozleci się za dwa tygodnie. Co do wycieraczki to faktycznie nie pomyślałem żeby ją potraktować męską ręką ale jak niby miała sie wygiąć że nie przylega prostopadle do szyby od wiatru ?????? Spojrze na nią rano i ją dogne może akurat się sprawdzi.