Skocz do zawartości

730d - nierowno pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moj silniczek w 730d od penego czasu zaczal nierowno pracowac, Na wolnych obrotach co jakis czas czka mu sie i trzesie mi calym autem...

Na wyzszych obrotach tez czasem czuje ze nie chodzi mu sie rowno

Bylem na badaniu komputerem i wykazalo 2 bledy:

- przeplywomierz

- czujnik cisnienia paliwa przy rozdzielaczu paliwa

Prosze o podpowiedz co najpier wymienic, i czy w/w obiawy sa wlasie spwodowane awaria obu czesci...

Mam jeszcze pyatnie co do klimy, gdy jade na klimie to slysze w aucie taki dzwiny odglos, jakby piszczenie, taki swist, gdy wylacze klime guzikiem to wszystko sie wycisza, co to moze byc ? Jakis uklad od klimy sie na wykonczeniu ?

Pozdrawiam

Opublikowano
hmm z tą klimą to bajka ale te błedy to ja bym zaczoł od wydajnosci przepływki jaki ma wskazania masy powietrza z reg dał bym se na razie zpokuj bo jak jest on zepsuty to auto lubi zgasnać
BMW sie nie psuje
Opublikowano

ja tu dac sobie spokuj, jak podjezdzam na krzyzowke na swiatlach to poruta na maxa, telepie mi calym autem jakby chodzil na 2 cylindrach...

Czy moglby mi ktos napisac jaki dokladnie musze miec przeplywomierz

Model 730d produkcja czerwiec 2000

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam!

Jesli komp wykazał ,że przepływka siadła wymień ją jak najszybciej no chyba ,że masz za dużo kasy na turbinkę która przy tym dostaje w dupsko.I tamtą część także.Co do klimy to proponuje Ci podjęchać do zakładu specjalizującego się klimach i zbadanie przyczyny,być może trzeba będzie do czynnika chłodzącego dodać oleju do smarowania sprężarki.W przeciwnym razie możesz ją zatrzeć a wtedy koszty napewno nie będą małe!!!!!!!

Opublikowano
tez mam podobny problem tylko że u mnie to falowanie obrotów nie jest takie wielkie i na ciepłym silniku ustaje. na kompie nie pokazuje błedu przepływki, ale zastanawiam sie czy jej nie wymienic, tylko troche miszkodakasy wyrzucicx jesli jest sprawna??? Sszkoda ze nie ma tu na forum kogos kto zna parametry jakie powinnybyc w live data, wtedy mozna by było porównac i ocenic :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

po pierwsze poruszaj kabelkami przy czujniku na listwie często brak styku , po drugie sprawdził bym prace wtrysków na kompie jest odpowiedni test to diagnozy

DO KOLEGI bialy2005 na 90% jakiś wtrysk i o jakie parametry dokładnie chodzi ???

Opublikowano
czy jest ten test w carsofcie 6.1??? zeby sprawdzic wtryski bo ja nie zauwazyłem:( Chodzi mi o pramatry jakie powinna dawac przepływka przy pewnych obrotach

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Witam!

Jesli komp wykazał ,że przepływka siadła wymień ją jak najszybciej no chyba ,że masz za dużo kasy na turbinkę która przy tym dostaje w dupsko.I tamtą część także.Co do klimy to proponuje Ci podjęchać do zakładu specjalizującego się klimach i zbadanie przyczyny,być może trzeba będzie do czynnika chłodzącego dodać oleju do smarowania sprężarki.W przeciwnym razie możesz ją zatrzeć a wtedy koszty napewno nie będą małe!!!!!!!

Jamiałem kiedyś 528i M52, miałem awarie czujnika położenia wału. Przy okazji wyskoczył też błąd przepływomierza, ale mechanik do którego jezdze ma 30 letnie doświadczenie z BMW i powiedział ze po wymianie czujnika wału, błąd przepływki sam zniknie. Także przy niektórych awariach wyskakują dodatkowo błędy innych urządzeń.