Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jaka macie stawkę za ubezpieczenie? Mam maksymalne zniżki, a obowiązkowe ubezpieczenie u dealera (leasing promocyjny) wychodzi prawie 2.5%.

Za komplet OC + AC + KR + NNW + kilka dodatków typu ubezpieczenie powłoki ceramicznej i folii, wyszło u mnie 10,3k (Ergo Hestia). Mocno negocjowałem przedstawiając oferty z kilku źródeł. Konfig M50d, na prawie 600k.

Opublikowano

Ubezpieczenie chyba masz od wartości fakturowej a nie wartości katalogowej :)

Swoją drogą jak działa ubezpieczenie powłoki ceramicznej?

Opublikowano
Ubezpieczenie chyba masz od wartości fakturowej a nie wartości katalogowej :)

Swoją drogą jak działa ubezpieczenie powłoki ceramicznej?

Oczywiście od wartości fakturowej, późno już było więc z rozpędu podałem katalogową :D, fakturowa to 500 tyś :)

Ubezpieczenie powłoki ceramicznej kosztowało 90 albo 100 zł / rok. Działa tak, że w przypadku szkody, ubezpieczyciel oprócz wypłaty standardowego odszkodowania do wartości fakturowej, wypłaca dodatkową kasę za zaaplikowaną powłokę ceramiczną i folię, które z wiadomych przyczyn zostały zniszczone. Dokumentem weryfikacyjnym jest karta gwarancyjna producenta folii i powłoki przypisana do numeru VIN pojazdu i oczywiście fv. W moim przypadku koszt powłoki na cały pojazd + folia full front + progi + wnęki pod klamkami + nadkola + impregnacja skóry i całego wnętrza wyniosła 8600 zł netto u znajomego. Ubezpieczenie na okres leasingu to 500 zł więc myślę że warto, tym bardziej że wg zapisów w OWU wypłacają za całość, nawet w przypadku uszkodzenia tylko jednego elementu.

Opublikowano
Extra. Muszę to ogarnąć. Ja poza tyłem zrobiłem całość w folii i na to ceramikę, tylko muszę zobaczyc kto mi to bez faktury ubezpieczy, karty gwarancyjne producenta na folie i powłokę mam.
Opublikowano
Extra. Muszę to ogarnąć. Ja poza tyłem zrobiłem całość w folii i na to ceramikę, tylko muszę zobaczyc kto mi to bez faktury ubezpieczy, karty gwarancyjne producenta na folie i powłokę mam.

Spróbuj ogarnąć, bo koszt żaden a w razie uszkodzenia dostajesz ekstra kilka tysiaków na waciki :D