Skocz do zawartości

Potrzebny plik FSW_PSW.MAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję plik FSW_PSW.MAN do X3 z 2006r kod produkcji PD51 z panoramicznym dachem.

Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś byłby mi w stanie przesłać ten plik, a jeszcze lepiej gdyby chciało się któremuś z pomcnych forumowiczów zrobić jeszcze dodatkowo kopię z poszczególnych modułów, konkretnie ABS i panoramicznego dachu w postaci pliku "Coding data".

Niestety ucząc się obsługi kompa nie zrobiłem kopi zapasowej i w trakcie kodowania wystąpił błąd i skasowało mi oprogramowanie ABS i Panoramy.

Mam kopię z poszczególnych modółów, ale akurat z dachu i ABS nie zrobiłem.

Posiadam moduł z E46, to planuję wykorzystać go jako nośnik danych do tej mojej kombinacji. Może z Waszą pomocą się uda, a jeśli nie, to trzeba będzie szukać ratunku u fachowców.

Tak się dzieje jak człowiek przesiada się z tak zaawansowanej elektronicznie E30 na proste E83 :D

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc...

Opublikowano
Zakoduj te moduły pustym FSW_PSW.MAN, to przywrócisz je do stanu fabrycznego.
Opublikowano
  • Autor

Cześć,

dzięki za poradę, ale u mnie to nie zadziała. ABS już ogarnąłem i jest ok. Co do szyberdachu, to okazało się, że przez mój błąd zmieniłem oprogramowanie, wgrywając z E46. Niby działa, ale ma 5 błędów.

Także ponawiam prośbę o plik FSW_PSW.MAN z E83 z panoramicznym szyberdachem najlepiej z okolicy 2006r.

Mam też program BMW Scaner 140 i dzięki niemu jestem w stanie wyodrębnić plik tylko od szyberdachu.

Teraz już porobiłem kopię tego co mam, to mogę próbować.

Mądry Wąski po szkodzie....

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie da sie w tym steroniku zmienic oprogramowania. przekoduj sterownik i wroci wszystko do normy.
Opublikowano
  • Autor

To ja już nie wiem co zrobiłem, ale mam hw:C1 sw:53 data: 28/04, a pozostałe moduły z 06 roku.

No i 5 błędów: A0A2, A092, 950A, 9609, 9509.

Popróbuję jeszcze z resetem, bo może coś nie tak robię.

Dzięki za sugestie i podpowiedzi.