Skocz do zawartości

pomaranczowe kostki przy kolach , Co to ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

W 325i e36 1994r zauwazyłem 2 male pomaranczowe kostki przy przednich kolach, przy kazdym kole jedna montowana kolo kielicha od amortyzatoru , co to wlasciwie jest ??? jestem ciekaw do czego to sluzy bo w compakcie ktorego milem wczesniej tego nie bylo

Aaa.. i tak nawiasem autko kupilem od staruszka ktory jeździl dosc wolno to jak myslicie lepiej by bylo ja teraz troszke pogonic to ten silnik bedzie zachowywal sie troszke żwawiej?? (tak twierdzi jeden z mechanikow )

Z gory dzieki

Pozdrawiam

Edytowane przez cn_igi
Opublikowano

Koles 60 lat 1 wlasciciel przebieg 120tys. udokumentowany przez BMW

kazda czesc i kazdy przeglad wbity z salonu BMW niemczech

jeździl nia od marca do października , na zime wyrejestrowywal

dlatego tez pytam czy wartało by ją troszke szybicej pojeździc to powinna lepiej chodzic

Opublikowano

A jak z tym zamuleniem bo mam wrażenie że nie ciągnie najlepiej w górnym zakresie obrotów , czy to moze byc spowodowane ???

(auto bylo jeżdzone gdzies do 3tys. ) może trzeba dac w piec troche ?

Opublikowano
A jak z tym zamuleniem bo mam wrażenie że nie ciągnie najlepiej w górnym zakresie obrotów , czy to moze byc spowodowane ???

Tym, że to jest BMW? :) Silniki w beemkach są raczej wysokoobrotowe, większość najlepiej się czuje w górnych zakresach :).

Opublikowano
no tak BMW zeby szlo musi byc krecone wysoko ale ja mam wrazenie ze ona wlasnie w tych gornych zakresach nie idzie tak jak powinna ;/