Skocz do zawartości

Szarpanie z podlaczonym EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z egr w bmw e90 320d m47d20. Gdy jest podłączony wężykiem podcienienia to niekiedy poszarpuje mi delikatnie silnikiem w granicach prędkości obrotowej rzędu 1500-2000. Nie ma znaczenia który bieg i jaka prędkość. Dzieje się to niekiedy na ciepłym silniku przy równomiernym utrzymywaniu pedału gazu.

Najlepsze jest to w tym wszystkim ze jak odepnę wężyk z egr i on będzie zamknięty na stałe to jak ręką odjął. Zawór jak coś jest czysty wyczyszczony i sprawny

I teraz moje pytanie brzmi czy zdemontowane klapy wirowe w kolektorze dolotowym i założone zaślepki maja coś wspólnego z tym szarpaniem ????????????????????????

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie, związek z tym ma uszkodzony zawór EGR.

Wężyków od podciśnienie nie można sobie ot tak odpinać. :!:

3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Zawór podłączony był pod wężyk z pompą i zaworek dolotowy spalin otwierał się i zamykał więc gdzie zepsuty zawór EGR? Chyba że źle myślę ???
Opublikowano
Sprawdz za pomoca strzykawki jak sie zachowuje zawor egr. Jezeli jest wszystko ok to pewnie winny bedzie zaworek sterujacy
Opublikowano
  • Autor
Ludziki czy wy nie czytacie że zaworek egr jest dobry?? Przecież jest napisane. JEST DOBRY.
Opublikowano
  • Autor
Witam temat zamknięty klapki zamontowane i problemy ustały. :D
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam, czy tobie działo się tak tylko na rozgrzanym silniku ?U mnie mam podobny problem tylko zaczyna się dopiero gdy rozgrzeje się silnik...?>Myśle ze moze byc podobna sprawa