Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam kilka pytan odnosnie mojego malego pomyslu. Zastanawiam sie jakby chodzilo bmw E36 325 z g60-tka zapozyczona z golfa badz corrado. Nie chcialbym zmieniac tlokow korbowodow itd Interesuje mnie uzyskanie cisnienia gora 0,5. Bmw i tak ma troche za wysoki stopien sprezania Jak myslicie czy trzeba by bylo odprezyc? Intercoler rowniez mozna zapozyczyc z corrado. Musze jeszcze pomyslec jak rozwiazac motyw smarowania. Ile by kosztowalao zestrojenie tegto silnika z takim kompresorem i czy wogole jest to mozliwe? Moze to jest nieoplacalne i mozna uzyskac wiecej km bez zabawy z czyms takim??? Z gory dzieki za odp Pozdrawiam.
Opublikowano
Lepiej usciślij swoje pytanie.Co innego kompresor a co innego turbosprężarka.Coś więcej znajdziesz na www.streetracing.pl ale o ile pamiętam to do 0.2-0.3 Bar nie trzeba nic grzebac.A może by tak zastosować kompresor od Mercedesa? Nie przerabiasz wudechu,bez Ic też się obejdzie, tylko smarowanie i poprawka softu W ECU i mogło by to fajnie chodzić.
Opublikowano
silniki VW mają sprężarkę a nie kompresor - taka drobna różnica, alox ma 100% racji w tej kwestii. niewielki kompresorek mógłby przynieść całkiem zacny efekt i to bez znaczących modyfikacji silnika / wydechu. fajna sprawa!!!

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano

zobacz tutaj

http://cgi.ebay.de/BMW-328i-KOMPRESSOR-247KW-337PS_W0QQitemZ140027383996QQihZ004QQcategoryZ9801QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

, to nie jest tysiac zlototcyh,chyba lepiej kupic gotowy kit jak ten co ma koles z oglosze

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
No ale jak napędem? Sprężarka mechanizna jest napędzana paskiem. A kompresor jest napędzany paskiem. Może to są różne paski? :lol:
NSW
Opublikowano

Ciekawe jak gby się spisywało BMW z kompressorem od mercedesa. Kolega kupił już taki kompressor i będzie wkładał go do ibizy coupry. Powiem szczerze,że mocno nad tym myśle ale nie wiem czy to jest realne i co trzeba zmieniać. Może ktoś się orientuje ?

P.S Kompressor 2,500zł dostrojenie kompa około 1000-1500zł.

Opublikowano
no wlasnie g40 i g60 z starych vw to nie "ciurbo". odradzam Ci te wynalazki bo sa dosc mocno awaryjne. wiele mozna znalezc o ich slabych stronach (technologia sprzed 18 lat), a naprawy ida w tysiace. w dodatku sa raptem 2-3 uznane w tym zakresie zaklady. lepiej faktycznie cos z mercedesa wykroic.
DIESEL POWER