Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, jakie wycieraczki (pióra) waszym zdaniem są najlepsze?

Pojawiła się jakaś nowa firma "Wycieraczki Visee BMW 3 ", bądź stary dobry Bosh.

Chodzi o to że nie chcę aby darły ryja podczas wycierania szyby.

Pozdro

Opublikowano

Dla seri F wycieraczki produkuje SWF (produkowane we Francji)

120 zł są identyczne jak oryginalne Bmw .... Porównywałem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Próbowałem różnych firm i prędzej czy później pojawiały się smugi, więc od dłuższego czasu odwiedzam sklep motoryzacyjny gdzie starszy Pan wymienia mi jedynie pióra (gumki) na oryginalnych wycieraczkach.

Koszt 30-40 PLN za komplet 3 sztuk :D

Opublikowano

Niby swf oryginał ale maja aftermarketowo napis biały na plastiku co mnie razi.

Ja kupiłem denso ale jak ktoś nie ma problemu z budżetem to warto iść w oryginał.

Dobre tez są valeo z serii silent no i bosche.

MADE IN PRL
Opublikowano
Ja nie wiem, o co chodzi, ale nie udało mi się kupić wycieraczek aftermarketowych, które byłyby choć w połowie tak dobre jak oryginały. W BMW mam 6-letnie oryginały :lol: (ale powinny już wylecieć, tylko teraz mało się jeździ) W drugim pojeździe (żony) zmieniłem dla świętego spokoju po 4 latach. Aftermarketowe jakie miałem w innych pojazdach (był i Bosch i Valeo) wytrzymywały ok. 1,5 roku.
Opublikowano
Tez polecam Denso, maja dedykowane mocowanie i u mnie już rok są zamontowane, nie mam uwag.