Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem wszystko jak w instrukcji na stronie 2. usunalem wpis $638 z modułu CAS i LMA nie LCM bo takiego nie mam. Autko z 2006r. usuneło wpis dodało nowe wartosci $644 i nic bluetooth łączy sie z tel. na tel pisze ze sparowane a tu dalej nic nie ładuje książki nic nie ma. tak jak przed usunieciem wpisu i przed dodaniem nowego.

Ma ktos jakis pomysl?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz dokładnie co zrobiłeś

$644 to klucz dla modułu MULF

$638 to dla telefonu professional, ze słuchawką w podłokietniku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A przekodowałeś odpowiednie moduły po modyfikacji fa?
Opublikowano

jakie moduły trzeba przekodować? usunąłem fa z CAS i LMA i dodałem w obydwóch $644

tak jak chłopaki pisali w instrukcji. Jkaie moduły trzeba przekodowac i na jakie wartosci?

Bo CAS mam ale LCM nie mam i LMA mial wpis telefonu. wiec usunalem. i wyglada to tak jak by tel był dalej w aucie niby BT sie łączy z tel ale nic nie ma i nic nie działa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samo usunięcie nic nie daje.Po usunięciu trzeba przekodować moduły tym fa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początek to możesz napisz co chcesz osiągnąć.

Moduł telefonu professional(opcja 638) to moduł, który łączy się przez bluetooth z oryginalną słuchawką.

Jak chcesz w pełni działający bluetooth, z którym połączysz się zwykłym telefonem, to musisz zmienić moduł telefonu(w bagażniku) na MULF lub TCUM MOST.

Następnie zmienić klucz na właściwy(jak już pisałem 644 dotyczy MULF), a następnie przekodować radio/nawigację i moduł telefonu(mulf lub tcum)

Opublikowano
jutro sprawdze jaki mam moduł w bagazniku ale na lisie modułów wyswietlanych w ncs jest mulf... cce sparowac swojego smatfona (xiaomi) z samochodem zeby miec np muzyke ze spotify czy odbieranie placzen z kiery...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie podpowie ktoś coś? Jak zakorować tego bluetootha? do dam jeszcze vin:CR13961

Wymieniłeś moduł telefonu na właściwy?

Opublikowano

Po pierwsze, przez moduł mulf, a nawet mulf 2 high, muzyki nie puścisz. Nie obsługuje A2DP.

Dopiero combo-box w CIC obsługuje.

Jak chcesz muzykę z tel, to kup zwykły bluetooth i podlacz do wejscia aux.

Innej opcji nie masz

Opublikowano

Witam,

Jakiego comboxa szukać i z jakiego modelu samochodu? Czy przy montażu w E61 jest dużo przeróbek? co ewentualnie jest potrzebne i jak się ma sprawa z kodowaniem? chce mieć wszystko w jednym tj. i muzykę i odbieranie połączeń. Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żeby podłączyć COMBOX potrzebujesz zmienić nawigację na CIC(poliftowa z dyskiem twardym).

Kolejny problem, że wymiana od strony elektrycznej to nie jest plug&play.

Kodowanie też nie jest łatwe, bo w serii E6x COMBOX nigdy nie było

Opublikowano

Rozumiem.

Jeszcze pytanie bo w module CAPPL telefon dałem na option1 czy cos , uruchomiłem wpis z bluetoothem i dziś rano całe menu i wszystko przestawiło z polskiego na niemiecki.

Podpowie ktoś coś?