Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie do was bo ja już zgłupiałem. Doposażam F07 w ACC.

Czy muszę zmieniać panel asystentów jazdy te po lewo od kierownicy pod nawiewem?

Czy dobrze myśle, że przy ACC jest ten który ma zdarzające się auta na guziku?

Obecnie mam taki:

EC9-D6-A94-36-FA-452-A-A08-D-1519311-EBB34.jpg

Przyciski kierownicy już są, ICM jest, czekam tylko na DSC i pytanie co z tym panelem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 5er z 2011 miałem właśnie te zderzające się auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do aktywnego tempomatu tego klawisza nie potrzebujesz, ale jak już chciałbyś skorzystać z okazji i od razu uruchomić ostrzeżenie przed kolizją, to już ten klawisz będzie przydatny
Opublikowano
Ogólnie ostrzeżenie przed kolizja mam teraz i wydaje mi się, że pierwszy guzik za niego odpowiada. Chyba, że przy acc zupełnie inaczej to działa?
Opublikowano
Wydaje mi się, że w poliftach te uderzające nie dwa auta nie występują i zostały zastąpione tym co mam teraz. Ogólnie nigdzie na aukcjach nie ma panelu takiego jak ja mam plus te dwa samochody. Od polista chyba trochę zmienili grafiki i uprościli działanie
Opublikowano

Wszystkie części zamówione, tak jak wspomniałem panel asystentów w polifcie się różni od przedlifta i ten który mam obsługuje już „ACC”.

Pompa DXC ACC - 500zl

Radar - 700zl

Uchwyty nity złącza do radaru - 150zl

Kratka zderzaka - 130zl

Przyciski kierownicy - 80zl

Moduł ICM - 625zl

Razem 2200zl wiec cena raczej dobra.

Największy problem był z pompa abs. Znaleźć do Xdrive i ACC graniczy z cudem. Jeśli ktoś wie co sprzedaje to pompy są po 1500-2000zl. Wszystkie które znajdowałem za około 1000 były albo już nieaktualne albo coś było z nimi nie tak. Po numerach części nic się nie znajdzie bo w bazie danych są zupełnie inne i są namieszane.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam.

Działam podobnie jak ty w temacie ACC.

Udało się opanować temat u Ciebie??

Ja muszę wymienić ICM i DSC.

Z tymi numerami DSC masz racje.

1. Jak mam szukać pompy do swojego F07 z 2014r napęd na tył?? 

2. Co jest istotne Aby działała?

3. Co z kodowaniem? (ponoć trzeba zerować i mieć kody aktywacyjne)

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 6.06.2025 o 09:32, wino-w2 napisał(a):

2. Co jest istotne Aby działała?

musisz mieć pompę (DSC) pod ACC

W dniu 6.06.2025 o 09:32, wino-w2 napisał(a):

3. Co z kodowaniem? (ponoć trzeba zerować i mieć kody aktywacyjne)

do samego ACC nie trzeba, trzeba za to do KAFAS2 żeby miec ostrzeganie przed kolizją i pieszymi

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano (edytowane)

Jakiś czas temu już dokładałem kafas2 i HUD. I mam już te opcje. Lecz teraz słyszę że muszę mieć nowe kody do tego ACC.

Mam zamiar wymienić ten ICM oraz DSC lecz numer z DSC ani jeden nie pasuje i  nigdzie go nie ma. Są podobne różniące się o 2 +- końcówką. Czy te numery będą dobre? Czy ty adam111 możesz pomóc w temacie?

Edytowane przez wino-w2
Opublikowano
2 godziny temu, wino-w2 napisał(a):

Jakiś czas temu już dokładałem kafas2 i HUD. I mam już te opcje. Lecz teraz słyszę że muszę mieć nowe kody do tego ACC.

jak masz już trzy FSC wgrane w KAFAS2 to już więcej kodów FSC nie potrzebujesz.

Widzę, że masz F07, nie mam pojęcia czy w F07 pompa jest taka jak w F10/F11 czy jak w F01, a może wszystkie są takie same. Dla Ciebie na plus jest to, ze nie masz xdrive i będzie Ci łatwiej znaleźć taką pompę. W F10 pompy przed i po lifcie chyba miały inną wtyczkę (podobno działały, jak się zmieniło wtyczkę).

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination