Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

zastanawiam sie czy do mojego silnika m57tu 3.0d 16 letni 288 tys na liczniku bawic sie i "ryzykowac" wodorowaniem prosze o porade spostrzezenia jakies wnioski doswiadczenia

Opublikowano

podobno troszke czysci na tlokach i pierscieniach nagar i troszke poprawia przejrzystosc spalin

tez bylem sceptyczny obejrzalem odcinek ''Miłośnicy czterech kółek'' i nie do konca jest to super hit ale cos tam pomaga dlatego pytam czy ktos to robil juz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak wtryski nie leją to przegoń go 15 minut 200+ po autostradzie i nagar odleci :D

a tak na serio to nasze silniki m57 mają ten minus, że odma idzie w dolot, EGR też swoje daje i zawsze będzie syf w dolocie. Wolę pilnować dobrego oleju co 10 tyś niż jakieś czary uprawiać :8)

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

hej

zrobilem wodorowanie ale tylko dlatego ze mialem kuponik-50% wiec zaplacilem 80 zybelkow :) raz w zyciu mozna se pozwolic na jakas nowinke i jakas ekstrawaginacje cytujac wiedzmin 2

nie zuwazylem zadnej roznicy w spalaniu czy kulturze pracy dlatego czy to w jakis sposob pomoglo pewnie troszke w czystosci cylinrow i tyle dpfa nie mam wiec sie nie przejmuje czystoscia spalin

ale dzieki temu ze zrobilem wodorowanie i dla przeczyszczenia pojechalem na autostrade ale raczej toczylem sie pozdrawiam stojacych w korkach jadacych ze szcz nad morze zauwazylem ze padl mi sterownik klimy :) i udalo sie w ten sam dzien naprawic wiec dzieki temu malzonka mnie nie zabije w tygodniu stojac w korkach wracajac z pracy :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pytanie - jak chcesz uzyskiwać wodór i jak go przechowywać?

moje powyższe pytanie nadal pozostało bez odpowiedzi... a to podstawa sensu założenia instalacji

Opublikowano

wodorowanie nie jest instalacja

to metoda mechanicznego wprowadzenia i wtlaczania wodoru do dolotu przez 60 minut aby podczas pracy silnika nastapilo spalenie wodoru i spalenia nagaru

cos jak pyroliza w piekarniuk