Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Czy ktos przerabiał temat zakodowania na stałe otwartego wydechu (klap) , znalazłem w necie co i jak ale po zakodowaniu trzeba odpiąć jeszcze sterowanie klapami ktoś przerabiał temat ?? Chciałbym zmienić układ wydechowy ale auto jest na gwarancji wiec puki co nie mam za duzo mozliwosci a cała radosc z jazdy tym autem znika bo w aucie jest cisza nawet na pełnym bucie

Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

http://images45.fotosik.pl/1795/d7228bb9e9fd6984m.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witaj . Miałem to samo odczucie jak ty. Pojechałem do kolegi na warsztat wywaliłem łącznik pomiędzy przepustnica a sterowaniem . Nie odpinałem sterowania aprzepustnice ustawilem w pozycji otwartej i zablokawalem drucikiem :P . Dzwiek jest prawie jak w 550 i pieknie dudni , dymek z 2 końcówek.
Opublikowano
Witaj . Miałem to samo odczucie jak ty. Pojechałem do kolegi na warsztat wywaliłem łącznik pomiędzy przepustnica a sterowaniem . Nie odpinałem sterowania aprzepustnice ustawilem w pozycji otwartej i zablokawalem drucikiem :P . Dzwiek jest prawie jak w 550 i pieknie dudni , dymek z 2 końcówek.

Ty tak na serio.....czy jaja sobie robisz.. :duh: z tym drutem to naprawdę druciarstwo...

Opublikowano
Tak drucik ale drucik jeszcze nikomu nie zaszkodził :8) . Dorobiłem sobie specjalną opaskę i ją musze tylko zamontować . Chciałem wypróbować jaki to ma sens zanim cokolwiek dalej zrobie . Jak sie mówi ,,cel uświeca srodki '' :wink:
Opublikowano

Możesz zrobić zdjęcie jak to wygląda pod spodem?

Masz 540i już z filtrem cząstek czy bez?

Ja mam auto na gwarancji i nie wiem jak na takie przeróbki zareagował by serwis.

Opublikowano
Mam z gpf . Tez mam auto na gwarancji i tak to jest zrobione ze nic nie widać. Żadnych zmian w programie wtyczka i sterownik na miejscu . Jutro rano zro ie fotkę w wysle Ci na Pw
Opublikowano

Może podeślij zdjęcie na forum bo na priv nic nie dostałem.

Jeśłi masz możliwość to fajnie było by usłyszeć jak to brzmi - może niepotrzebnie bawiłem się w wydech M Performance za 10 tys...

• 2 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jak ktoś potrzebuje to może to samodzielnie zrobić bez drucików czy odpinania wtyczek. Wystarczy Bimmerlinkem otworzyć klapę, a następnie wyciągnąć bezpiecznik nr 203. Żadnych błędów na zegarach.
Opublikowano
Ja miałem Bimmerlinka, ale nie czułem i nie słyszałem żadnych zmian przy otwartych/zamkniętych klapach (przy wydechu M Performance). Może samo wypięcie bezpiecznika coś by pomogło, ale nie wiem czy potem na pewno nie będzie błędów?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Na zegarach czy w iDrive nie ma błędów w takim przypadku. Błąd sterowania klapą naturalnie istnieje w pamięci sterownika, ale nie ma on wielkiego znaczenia i negatywnego wpływu na jazdę, stąd też kierowca nie widzi tego na zegarach. Jak chcesz przywrócić działanie klapy to wpinasz bezpiecznik z powrotem, kasujesz pamięć błędów i masz tak jak było przed operacją.