Skocz do zawartości

<t>Czy kupiłbyś ten samochód?</t>  

8 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Link do archiwalnego ogłoszenia na 0lx_pl TU -klik-klik-

Grzechy silnika N20 mnie rozkładają, choć dużo zależy od tego jak długo jeździł na jednym oleju... :oops:

Wielu tego nie wiedziało i nawet pierwszą zmianę robiło wg licznika BMW... :duh:

A potem zwykle bywało tylko gorzej... :mad2:

Nie bez powodu w 2014 roku BMW zaczęlo zastępować go DUŻO lepszym silnikiem B48.

Niestety ta sztuka ma N20...

LIPA. :|

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Dziękuję bardzo za Twoją opinie. Tak wyglądały kilometry przy zmianie oleju. Udokumentowane w książce serwisowej ASO. Należy wziąć, że pół roku autko zawsze stało i było tylko jeżdżone do sklepu przez żonę, gdyż sprzedający wyjeżdżał do pracy za granicę.

15516km

26394km

41572km

51828km

58437km

61526km

Opublikowano

1. To jest w miarę niski przebieg więc nie powinno się nic dziać. Aczkolwiek nikt tu nie ma magicznej kuli i nie wie jak to w tym przypadku jest.

2. Napęd pompy oleju i łańcuch rozrządu. Musiałbyś podpytać ludzi którzy już to wymieniali.

3. Części blacharskie na pewno

4. Przestudiuj temat https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=281526

Znajomy ma ten silnik w F11 528i xdrive. Nie narzeka na nic oprócz spalania i dźwięku spod maski przypominającego diesla(bezpośredni wtrysk)

Wymiany oleju co 15 tyś na +. Reszta klientów ślepo wierzy w zalecenia producenta żeby zmieniać po 30 tyś.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
F30 328iX paliła średnio ok. 9L, 320i pali podobnie ale dużo słabiej jedzie. Ja nie zdecydowałem się na kupno 320 właśnie z powodu mizernych osiągów choć to auto było dla żony.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
F30 328ix spalanie z ok 50 tys km miałem ok 12 L, większość miasto.