Skocz do zawartości

Drgania na kierownicy powyżej 100 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem podczas jazdy powyżej 100 km wyczuwam lekkie drgania na kierwonicy( jakby jechać po drobnych nierównościach). Mam pewne podejrzenia ale chciałabym to skonfrontować czy ktoś ma podobne. Z góry dzięki za sugestie.
Opublikowano

Proponuje najpierw sprawdzic wywazenie kół. Przy tej okazji wyjasni sie tez, czy opony nie sa pozabkowane ( co moglo nastapic np w wyniku dlugiego hamowania - bez abs)

Pozdr

Opublikowano
Poząbkowane raczej nie, ale tak myślałam że może chodzić o że wyważenie kół. Dziękuję i pozdrawiam. Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Hej

Czy powyżej 100km/h drgania są cały czas czy np giną po przekroczeniu 120 km/h

Jeśli są cały czas sprawdziłbym stan felg ( ew skrzywione ), oczywiście wyważenie też ma tu coś do powiedzenia.

Od tego zacznij - potem będziesz eliminować kolejne ewentualności .

Czy stało się to nagle czy tak jest już przez dłuższy czas ?

Pozdro

MarioBigred

• Członkowie klubu
Opublikowano

typuję na skrzywioną felgę - ne zaliczyłaś jakieś dziury ?

może przejedź się na zimówkach z felgami jak masz lub zgadaj się aby Ci pożyczył na chwilę koła

jak wyeliminujesz felgi i opony - czas na zawieszenie z przodu .

Pozdro

MarioBigRed

Opublikowano
Mialem identyczna sprawe, i nie byly to wcale kola zle wywazone. Sprawdz swoznie wahacza (szczegolnie te krotkie co sa blisko kół), u mnie to padlo. Podjedz na jakas stacje obslugi i niech zioemk wezmie sprawdzi je na tych szarpakch. Po wymianie absolutny spokoj. Pozdro.
Opublikowano

A pierscienie centrujące felg sprawdziłes ?? Bo jak tam luz jest to bija fele? Własnie zamówilismy nowe do 728 bo napier...alamo że sie dąło tylko 90 jechac... I na nowych pierscionkach znikło :mad2:

OTWIERAM SEZON NA KACZKI !!