Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Wiele tematów przeczytałem ale mojego problemu nie znalazłem.Objawia się on następująco.Podczas jazdy między 60 a 200km/h zawieszają się obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła czyli masz 3000rpm naciskasz sprzęgło i dalej masz 3000rpm.Ale jednak zauważyłem że jeśli wyłącze ASC problem od razu znika jak nożem uciął i w żadnym zakresie rpm się nie pojawia.Podpowiedzcie co to za chochlik ?
Opublikowano
Cześć czy coś robiłeś przy przepustnicy? Ja miałem śmieszna sytuacje po wymianie tej rury łączącej przepływomierz z przepustnicą. Zle zakręciłem opaskę tzn linka od Asc zachaczala o śrubkę od opaski. Obejrzyj dokładnie linke przepustnicy i przepustnicy Asc ..... teraz widzę ze Diesel sorry to nie wiem ja mam benzynę :-) https://allegro.pl/oferta/bmw-linka-ciegno-przepustnicy-asc-ads-e39-8891735605
Pozdrawiam.
Opublikowano

Żadnych błędów nie ma sprawdzane moją i

npą i DISą jeszcze spróbuje tempomat wykluczyć mimo że nic nie pokazuje to może coś mąci

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sugeruję zajrzeć w sterownik ABS.

pzdr

yaz