Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie. Na łączeniu zbironiczka wyrównoującego tzn na łączenii dołu zbiorniczka z czarnym plastikiem widać, ze jest wyciek płynu chłodniczego. Czy tam jest jakaś eszczelka czy nalezy wymienić cały zbiorniczek przy chłodnicy. Sprawa jest dośc upierdliwa bo płynu ucieka jakieś 200ml i wtedy jak auto stoi w korkach to sie czasem potrafi zagrzac tzn wskazówka lekko ponad połowe i pewnie uklad sie w ten spsob moze też zapowietrzyć :mad2: , co w takim przypadku zrobic uszczelka czy wymiana wszystkiego, ile to moze kosztowac i czy ewentualnie w warunkach domowych bez kanalu moge to zrobic

Dziekować

Opublikowano
Zbiornik jest osadzony na dwóch oringach i możesz wymienić same oringi jak i cały zbiornik. Cena zbirnika w ASO wraz z oringami to nieco ponad 100zł.
Opublikowano

Płyn oczywiście musisz spuścić i dobrze jest wyjąć chłodnicę.

Cena samych oringów w ASO to ok. 20zł a jeśli chcesz jeszcze taniej to rozbierz, wysusz i złóż na jakimś silikonie.

Ale jeśli chcesz mieć spokój to kup same oringi albo nawet dobierz jakiś oring za 2zł bo ciśnienie w układzie dochodzi do 2 atmosfer.

Opublikowano
oringi kosztuja okolo 1zl za sztuke w sklepach moto...rozbierz, wez oring ze soba albo zmierz srednice i grubosc i kup w sklepie...takie same jak w aso heh...tyle ze za 2 pln a nie 20 czy wiecej
Opublikowano
Kurde lukas, u mnie tez chyba z tego miejsca cieknie :duh: , ale mi generalnie rosi sie przez noc...w czasie jazdy jak jest cisnienie to jest wszystko oka...ale zadnych plam nie zauwazylem :worried: . Jakby Ci sie udalo to wymienic to daj znac, bo przed zima mysle o zrobieniu tego...bo tak 2 razy w tygodniu musze niestety dolewac plynu :(

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Dołącze sie do tematu bo sam miałem problem ale okazało sie umnie że chłodnica cały bok mi pęk a ja kupiłem w Serwisie nowy zbiorniczek z oringami i zapłaciłem 140zł i leży sobie teraz na półce i patrze na niego i sie wkurzam tylko.
Opublikowano
Zobaczyłem dopiero jak wyjołem zbiorniczek a też miałem mokry dół chłodnicy wygłądało na zbiorniczek ..