Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mycie opon zimowych przed zdjęciem z felg w specjalnym urządzeniu + wymiana opon + wyważenie + test drogowy + smarowidło+ 4 nowe worki za 240 zł brutto ,ciekawy jestem ile z tych czynności robi ASO za 380 zł brutto ?

IMG20210426101958.jpg

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy Tobie tez na poczatku duzo palil? Zastanawiam sie, czy spalanie pojdzie w dol, na razie przejechalam 100 km i mam srednia kolo 10l.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy Tobie tez na poczatku duzo palil? Zastanawiam sie, czy spalanie pojdzie w dol, na razie przejechalam 100 km i mam srednia kolo 10l.

mój komputer od spalania nie zna jeszcze liczb dwu cyfrowych :wink: , od odbioru do teraz 35tyś km spalanie jest w zakresie 6,5-7,8l , 70/30 , trasa 160-180/ miasto , raz miałem około 9l ale wtedy cały dzień startowałem z kickdownu w mieście , 100 km jeszcze za krótko , myślę że po 500 km będzie jakaś wiarygodna średnia , czekamy na fotki :)

Opublikowano

mój komputer od spalania nie zna jeszcze liczb dwu cyfrowych :wink: , od odbioru do teraz 35tyś km spalanie jest w zakresie 6,5-7,8l , 70/30 , trasa 160-180/ miasto , raz miałem około 9l ale wtedy cały dzień startowałem z kickdownu w mieście , 100 km jeszcze za krótko , myślę że po 500 km będzie jakaś wiarygodna średnia , czekamy na fotki :)

Dziękuje, może przez to ze jeżdżę głównie wkoło komina i za bardzo sie nie rozpędzam, to pali tak duzo?

Zdjęć 318i w portimao z czarną gębą tu już pełno jest :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyjedź do Krakowa w piątek najlepiej po południu, przejedź się w południa na północ, a jeszcze lepiej jak szkoły ruszą i studenci wrócą (Ci biedniejsi bez aut) i gwarantuje Ci, że z dychy nie zejdziesz, a średnia prędkość na poziomie 15 km/h będzie :mad2:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pochwalisz się :wink:

W galerii nie widziałem :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
racja , moje auto to po cowidowa produkcja , nie zna prawdziwych korków Krakowskich :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak przyjaciele się poznaje w biedzie , to opony się poznaje na mokrym :wink: , dziś miałem okazje sprawdzić Turanza podczas deszczu - mam kilka zakrętów na Zakopiańskiej gdzie doprowadzam auto do granic przyczepności , nie , to nie sportowa premium opona , zimowe Pilot Alpin miały lepszą przyczepność w podobnych warunkach.. ok. 9 stopni i dużo wody :shock:
Opublikowano
Tez dostałam Turanze jako letnie opony niestety. Mieszkam na sporej górce z krętym podjazdem, zobaczymy co sie będzie działo jak poleje deszcz.. Do 7ki dali Pirelli i nigdy problemów nie miałam z przyczepnością.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myślę że nie będzie problemu , chodzi o duże prędkości na krętych drogach szybkiego ruchu . czy mogłabyś sprawdzić gdzie Twoje opony są produkowane ?
Opublikowano
myślę że nie będzie problemu , chodzi o duże prędkości na krętych drogach szybkiego ruchu . czy mogłabyś sprawdzić gdzie Twoje opony są produkowane ?

Moje są zrobione w Polsce :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też Polen :) nigdy nie byłem w Luxemburgu , jak tam jest ? czy to jest podobnie jak w Szwajcarii ? małe ,lekko górzyste miasta typu Bazylea w których życie płynie powoli i mają centrum z kostki , z tramwajami gdzie przez chwilę można się czuć jak w małopolsce , dopóki z za rogiem nie zobaczy zaparkowanego Kooonnnneeegggssseeegg na przeciwko sklepu Patek Philip ? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak przyjaciele się poznaje w biedzie , to opony się poznaje na mokrym :wink: , dziś miałem okazje sprawdzić Turanza podczas deszczu - mam kilka zakrętów na Zakopiańskiej gdzie doprowadzam auto do granic przyczepności , nie , to nie sportowa premium opona , zimowe Pilot Alpin miały lepszą przyczepność w podobnych warunkach.. ok. 9 stopni i dużo wody :shock:

Turanza to jest kompletny dramat, co najwyżej do Pandy powinni to montować.

Zmień na Potenze, będziesz zadowolony.

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę nad tym intensywnie , zobaczymy co wyjdzie :wink:
Opublikowano
też Polen :) nigdy nie byłem w Luxemburgu , jak tam jest ? czy to jest podobnie jak w Szwajcarii ? małe ,lekko górzyste miasta typu Bazylea w których życie płynie powoli i mają centrum z kostki , z tramwajami gdzie przez chwilę można się czuć jak w małopolsce , dopóki z za rogiem nie zobaczy zaparkowanego Kooonnnneeegggssseeegg na przeciwko sklepu Patek Philip ? :)

Dokładnie coś w tym stylu, tak naprawdę jedno miasto, kilka miasteczek i reszta wieś. Dużo górek i ostrych zakrętów, wiec można fajnie pojeździć :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I to się nazywa dobry początek dnia 500 zł do przodu :8)

Screenshot-2021-05-10-09-05-19-64.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cóż tu mamy ? :wink:

IMG20210511141253.jpg

wg mnie mamy tutaj dwie rzeczy:

1. Zaawansowany system wsparcia kierowcy, gdyż auto prowadzi się samo :mrgreen:

2. Klasyczny problem sedana w przewożeniu rzeczy, które gabarytami przekraczają neseser :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Penna zamiana letnich na jeszcze lepsze letnie :wink:

@MedicuS jedna ze zbrodni podczas jazdy jak dla mnie , to trzymanie telefonu w ręce , nigdy tego nie robię , no prawie :wink: , akurat ta fotka była robiona z uchwytu przy szybie

niestety włożenie czegokolwiek do tego auta jest na granice cudu :lol:

IMG20210511163606.jpg

IMG20210511163653.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zacna zmiana ;)

Dla mnie za to wygrałeś konkurs na najbardziej wyluzowanego :mrgreen: - tak luźno rzucone opony w tym jasnym wnętrzu... :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Penna zamiana letnich na jeszcze lepsze letnie :wink:

@MedicuS jedna ze zbrodni podczas jazdy jak dla mnie , to trzymanie telefonu w ręce , nigdy tego nie robię , no prawie :wink: , akurat ta fotka była robiona z uchwytu przy szybie

niestety włożenie czegokolwiek do tego auta jest na granice cudu :lol:

IMG20210511163606.jpg

IMG20210511163653.jpg

Nie chciałem się przyczepić do tego, jedynie wyszło lustrzane odbicie, tego dotyczył mój post, efekt samoprowadzącego się auta w warunkach UE przynajmniej :wink:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@GR dzięki , czekam na deszcz żeby sprawdzić możliwości tych opon