Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio zmienialem sprazyny z sportowych na serie i juz od poczatku roznica w komforcie byla nieznaczna teraz zalozylem mnieszy profil opon i jest srednio ,do dnia dzisiejszego.podczas mycia zorjentowalem sie ze na sprezynach mam żółte kropki co to oznacza jakie to ma przenaczenie .
Opublikowano
ja tez wymienilem amortyzatory na nowe( mialem normalne standardowe i na takie zmienilem) wczesniej nie zauwazylem ale tez mam na sprezynach zolta farbe( tak jakby ktos je przejechal pedzlem na 3-4zwojach) nie wiem co sie tym uzuskuje i jakie ma to znaczenie
Opublikowano

witam panow.kolorowe oznaczenia na sprezynach oznaczaja o ich przeznaczeniu i tak np.czerwone plamki-sprezyny sportowe(najtwardsze), zolte(ja mam takie)-polsportowe,niebieskie-standardowe zwykle zawieszenie.

na czerwonym mozna plomby zgubic :D ,choc na dobrej drodze fajnie sie jezdzi,zwykle jest za miekkie na zakretach.mi odpowiadaja zolte sprezyny

Opublikowano
he super wiedzialem ze mam cos za twarde to nawet lepiej .mam jesczez jedno pytanie czy istnieja takie zolte ale obnizajace ,zalezy mi wlasnie na takiej twardosci ale obnizeniu np.30-0mm lub 35-10 chodzi mi oto zeby tyl zostal prawie jak orginal .felgi mam 16" z oponami 205/55/16 .jesli nie ma takich orginalnych to spotkaliscie sie moze z jakas firma ktora ma takie w sprzedazy ?
Opublikowano
co do zoltych obnizonych to nieslyszalem.wydaje mi sie ze wtedy w gre wchodza te czerwone. ja tez mam felgi 16 opony 205/55/16 i jezdzi mi sie bardzo dobrze.moj ojciec ma zwykle sprezyny i mniejsze felgi i ogomienie.jakos miekka sie prowadzi