Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym się poradzić. Planuję wymianę radia na chińczyka z Androidem. Jednak ostatnio miałem taki problem że rozkodowało się radio i nie mogłem odpalić auta. Od kolegi z forum dowiedziałem się że mam radio połączone z immo,a pin zapisany w tunerze który jest osobno w bagażniku. Problem rozwiązałem przez wymiane wymianę bezpieczników które nie wiadomo dlaczego były zamienione. Moje pytanie. Czy mogę założyć takiego chińczyka i nie będzie problemów z kodem? Może ktoś montował i może polecić sprzedawcę?
Opublikowano

Ten kod to jest taki bajer. Usuwa się go przez odłączenie akumulatora - masz opisane w instrukcji.

Zamontowanie chińczyka pozbawi Cię wszystkich opcji dostępnych w oryginalnym radiu - podgląd spalania, konfiguracja wyświetlacza na zegarach itp... Chyba, że dokupisz moduł ibus z oprogramowaniem wtedy przez radio będziesz mieć dostęp do ustawień niektórych modułów samochodu.

Zakładałem takie radio, poszukaj gdzieś w moich postach - trochę opisałem. Kupiłem na ali wraz z kilkoma dodatkami.

Opublikowano

Ściągnij sobie instrukcję do nawigacji - np. z chomika.

Jest opis:

- Odłączyć na ok. 5 minut akumulator, podłączyć ponownie;

- Przekręcić kluczyk do poz. 1, zacznie się odliczanie 10 minut;

- uruchomić silnik...

W ten sposób masz skasowany kod.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Koledzy mam taki problem. Wymienilem radio na chińczyka z Androidem i podpiąłem sobie Ibus. Po czym wycieło mi dolne żarówki postojowe z tyłu. Di tego w lampie znalazłem wypalone ścieżki. Bezpieczniki są ok. Może ktoś podpowie jak wrócić do życia te żarówki. W Ibus są opcje kodowania LCM ale niw ma tam nic o podwójnych postojach z tyłu. Może ktoś pomoże jak uruchomić te żarówki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich jestem posiadaczem bmw x5 e 53 silnik 3,0. głośniki prawa strona nie graja pomimo ustawień na radiu rozebrałem bagażnik i pod kołem zapasowym znalazłem wzmacniacz a obok niego 3 wolne kostki biała niebieska i szara ktoś coś pomoże od czego mogą być i dlaczego radio nie gra ( głośniki Prawa strona)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
winny jest ten "wzmacniacz" czyli tuner bm54. Regeneracja lub używka.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW