Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich przeszukałem sporo internetu ale nie znalazłem pomocy w sprawie mojego problemu otóż

Pewnego dnia jechałem po błocie pośniegowym (25km/h) delikatnie mnie ściągnęło do boku odbiłem się od "krawędzi drogi piaskowej" i przestało mi działać wspomaganie .

Posprawdzałem najpierw bezpieczniki ale nic nie jest spalone . Postawiłem auto do mechanika posprawdzał wszystkie wtyczki elektryczne w pobliżu magla , obejrzał silnik elektryczny ale nie widać żadnego uszkodzenia . Był błąd od niskiego napięcia poniżej 8.5V i jakies błędy od ABS ale wszystko pokasował i żadnych błędów nie ma .

Na postoju wspomaganie działa a podczas jazdy kierownica się blokuje nie wraca do jazdy na wprost . Miał ktoś może taką awarie i wie od czego zacząć ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie doszło do uderzenia poprzecznego i drążek kierowniczy wbił się w przekładnie i wygiął listwę lub w inny sposób uszkodził coś mechanicznie.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Temat po części rozwiązany ale nie do końca

Umówilem się przez znajomego z mechanikiem na wymianę maglownicy choć kazał przyprowadzic na adaptacje . Po adaptacji wszystko wróciło do normy . Ale po miesiącu problem znowu sie powtórzył .

Zakupiłem na allegro kabel Enet-OBD2 i potrzebuję programu którym mógłbym robic sobie sam adaptacje . Czy ktos by polecil który program wybrac ?

Opublikowano
Najlepszy program e-sys, ale skomplikowany jak nie wiesz co gdzie i jak. Najpierw sprawdź sobie gdzieś w necie kodowanie wspomagania e-sysem, bo samemu szukając możesz namieszać w ECU i trzeba będzie szukać fachowca nie do wspomagania a komputera.
BMW F31 318d 143pk aut.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Esys do kalibracji ukladu kierowniczego. :)) Brawo. Nie ma to jak sie wypowiadac o czyms o czym sie nie ma zielonego pojecia.