Skocz do zawartości

Do czego jest ten sygnalizator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W E-36 nad nogami kierowcy jest plastikowa osłona mocowana przy pedałach i ciągnąca się pod kierownice,osłania ona między innymi przewody elektryczne,kolumne kierowniczą.Do tej osłony od środka przymocowane jest coś w rodzaju sygbalizatora (tak jak głośnik w obudowie),dochodzą do niego dwie wtyczki.Co to jest?

Opublikowano

Sprecyzuję trochę wypowiedź Sourandera. Faktycznie jest to gong do pełnej wersji komputera pokładowego a daje on o sobie znać w przypadku gdy włączamy zapłon lub uruchamiamy auto a temp. zewn. jest na poziomie +3 st. C lub niżej, druga sytuacja gdy po zgaszeniu auta ustawiliśmy w OBC kod zabezpieczający i trzeba go wpisać i trzecia sytuacja to gdy ustawiliśmy sobie limit prędkości i przekroczymy go w czasie jazdy. Do tego jak kolega wspomniał wcześniej jeszcze dochodzi funkcja MEMO przypominająca o nadchodzeniu każdej pełnej godziny.

Możliwe tez, że gong daje też sygnał w innych przypadkach ale tylko te u siebie zauważyłem.

Opublikowano
Daje jeszcze gong do komunikatów tj za mało wody w chłodnicy,za wysoka temperatura, za mało oleju,spalone któreś ze świateł itd
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

Pod warunkiem że mamy OBC z funkcją CHECK.

Ale czy w E36 jak jest CHECK to w razie usterki odzywa się gong? Przecież były ubogie wersje kompa bez gongu a z Funkcją CHECK i wtedy nie było sygnału?

Opublikowano

W mojej wersi nie odezwał się jeszcze ani razu.Zaczekam na temperature w granicach 3 stop.Uruchomie funkcjie memo w zegarku i też sprawdze.

Jak gong się odezwie to napisze.

Dzięki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Pod warunkiem że mamy OBC z funkcją CHECK.

Ale czy w E36 jak jest CHECK to w razie usterki odzywa się gong? Przecież były ubogie wersje kompa bez gongu a z Funkcją CHECK i wtedy nie było sygnału?

W mojej E-36 gong odzywa sie gdy temperatura spadnie, przy przekreceniu kluczyka i potrójnie przy pelnej godzinie. Mam OBC z funkcja CHECK i usterki (mam ciagle NUM PLATTE FAIL;) wyswietlane sa na wyswietlaczu bez sygnalu z gonga.

Pozdrawiam