Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś problem z zamknięciem drzwi ? Samochód 2 razy został na noc na niewielkim mrozie i musiałem go z 15 minut ogrzewać aby zamknąc drzwi.

Zamarza jakieś g... w drzwiach i drzwi odbijają. WD-40 nie pomaga.

Byłem na serwisie - ponoć jakieś cięgno do wymiany z całym peszelm - tej części na chwilę obecną nie ma natomiast nawet w magazynie w Monachium.

Auto półroczne i nie można nim jeździć. Dramat qwa...dramat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten problem w tamtym roku ale bardziej złożony bo mam domykanie elektryczne i do tego stopnia że często jechałem trzymając drzwi aby nie wypaść bo klamka nie odskoczyła i drzwibyły otwarte:) Oczywiście jak auto odtajało to wszystko wracało do normy. Zazwyczaj po przejechaniu 1 km.

Problem rozwiązałem po nasmarowaniu uszczelek gliyceryną. Kupić to można w każdym markecie budowlanym na stanowisku samochodowym.

Pozdrawiam aris
Opublikowano
Miałem ten problem w tamtym roku ale bardziej złożony bo mam domykanie elektryczne i do tego stopnia że często jechałem trzymając drzwi aby nie wypaść bo klamka nie odskoczyła i drzwibyły otwarte:) Oczywiście jak auto odtajało to wszystko wracało do normy. Zazwyczaj po przejechaniu 1 km.

Problem rozwiązałem po nasmarowaniu uszczelek gliyceryną. Kupić to można w każdym markecie budowlanym na stanowisku samochodowym.

Szok jaki badziew potrafią wypuścić ...aż się wierzyć nie chce

Mnie to nigdy nie spotkało ale gdyby i miałbym tak jechać z małymi dziećmi to szlag by mnie trafił

Opublikowano
Bez przesady. To tylko samochód. Przy skrajnych temperaturach elektronika ma prawo szwankować a czym jej więcej tym więcej problemów. W Tesli wydajność baterii przy wysokich mrozach spada o ponad 50% a nikt o tym nie mówi.
Pozdrawiam aris
Opublikowano
Bez przesady. To tylko samochód. Przy skrajnych temperaturach elektronika ma prawo szwankować a czym jej więcej tym więcej problemów. W Tesli wydajność baterii przy wysokich mrozach spada o ponad 50% a nikt o tym nie mówi.

Ależ tu nie ma słowa o elektronice - koledzy piszą o fizycznej dolegliwości tak a nie inaczej zaprojektowanego zwykłego zamykania drzwi.