Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem w starych postach ale nic nie znalazłem na ten temat dlatego piszę z zapytaniem czy f25 2013r zniknął problem zamykania drugiego panelu dachu

bo w e83 miałam ten problem i dzięki filmowi z netu wyłamałem ząbki w mechanizmie dachu i drugi panel się nie otwierał w związku z tym nie było problemu z jego zamykaniem , czy ten problem występuje dalej w f25 czy został przez BMW z likwidoany ? :?: ?

Opublikowano

Niech się wypowiedzą ci co mają panoramę w f25,bo ja nie mam.Ale z tego co obserwowałem przed zakupem swojej F-ki to w F25 jest otwierana tylko jedna,przednia część panoramy,druga jest na stałe i to niezależnie od rocznika.Widocznie doszli do wniosku że tak jest lepiej,bezproblemowo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Może masz rację ja u mnie jeszcze nie sprawdzałem bo w tą pogodę nie chciałbym zostać z otwartym dachem ale jeżeli masz rację to ta firma to wielka porażka , bo zamiast

usunąć problem to to zlikwidowali to co stwarza problem to mi przypomina motoryzację z PRL !!

Opublikowano

Problem prędzej,czy później stwarza wszystko co jest rozbudowane i skomplikowane.Ja akurat uważam,że otwieranie jednej części jest dużo lepsze niż obu.Bo czemu ma to służyć?Że wpadnie ciut więcej powietrza do środka przez szparkę?Szczerze mówiąc tylko w BMW spotkałem się z tym że obie części są uchylne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A druga opuszcza by zrobić miejsce

Nie, druga część, ta tylna jest zamocowana na stałe i pod nią chowa się część przednia szyby podczas otwierania dachu - tak jest u mnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W innych markach i to wielu dach jako panorama w ogóle się nie otwiera. Otwór po otwarciu jest spory.