Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie... , lampy przednie świeca mi przed zderzak!!!

Nie działa regulacja wysokości lamp, tymczasowo ustawiłem sobie je pokrętłami recznie, ale kto wie co się popsuło???????? :modlitwa:

Czy w tym modelu e39 99r jest jakis system samopoziomujący lampy(np przy jeździe pod górę)?

Opublikowano

pewnie masz połamane plastyki w środku w lampie trzymające odbłyśnik, zdaża się w tych modelach. Trzeba rozebrać lampy i je wymienić.

Nie jest to jakiś specjalnie duzy koszt.

Jest system samopoziomujący w wersjii z xenonami.

Opublikowano

xenonów nie mam , więc system samopozimójący odpada. A co do silniczków.. to padłyby oba na raz??? :(

Jeśli tak , to czy to sie naprawia czy może trzeba nowe lampy?

A i plastiki są całe

Opublikowano

A czy sprawdzales kontaktowanie wtyczek przy lampach ?

Mi sie juz to dwa razy zdarzylo.

Tez swiecily przed samochodem, nie dzialala regulacja wyskosci swiecenia.

Troszke wd 40 na styku we wtyczkach i znow dziala.

Mam lampy po faceliftinguz ringami(nie xenony).

Opublikowano

Witam,

miałem podobny problem z prawym reflektorem w e39.

Kupiłem używany reflektor po podłaczeniu okazało się, że świeci bardzo nisko. Nie działała ręczna regulacja w pionie i poziomie. natomiast elektyczna była ok. Tak jak pisze Przemo popękane były dwa uchwyty plastikowe, kupiłem u Smorawińskiego za 60 PLN i zamontowałem.

Proponuję Ci zdemontować reflektor i sprawdzic go od strony mechanicznej.

Demontaż jest bardzo prosty. Zdejmujesz wszystkie przewody z tylnej obudowy. Odkręcasz 4-ry wkręty i wyjmujesz reflektor na zewnatrz razem z listwą ozdobną. Następnie rozpinasz zatrzaski i dzielisz go na połowe. Potem przekręcasz o 90 stopni wystający sześciokąt siłowniczka, przy pękniętych uchwytach wychodzi bez problemów odbłyśnik. Jeżeli uchwyty są ok. to je odkręcasz do końca i masz lampę zdemontowaną na czynniki pierwsze. Montaż w kolejności odwrotnej.

Pozdrawiam

Opublikowano
obejże te lampy dokładnie dopiero w sobotę, dzięki za porady!!!Jak dojde co sie zrombało to dam znać
Opublikowano
60 zł ?? chyba trochęza dużo, ja kupowałem 2 miesiące temu w bawaria motors i kosztowały mniej (ile dokładnie nie pamiętam, ale napewno nie 60 )
Opublikowano

Witam,

oczywiście, że to drogo płacąc tyle za dwa małe plasticzki.

Ale można je tylko kupic w BMW. Nie szukałem w innych sklepach tylko kupiłem niby w centralnym magazynie gdzie powinno byc taniej.

Pozdrawiam.