Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zastanawiam się co konkretnie zawiera pakiet dodatkowych funkcji lusterek i czy dealer nie wprowadził mnie w błąd. Czy auto bez pakietu dodatkowych lusterek rzeczywiście nie ma możliwości ich złożenie poprzez wciśnięcie przycisku wewnątrz samochodu? Czy trzeba wysiadać z samochodu i ręcznie je składać? :o

Czy podgrzewania lusterek bocznych również nie ma w wersji podstawowej?

Chodzi o model 430ix z 2019

Opublikowano

Ogrzewanie jest w pakiecie dodatkowych lusterek? :o

W instrukcji serii 4 jest napisane ze lusterka się ogrzewają razem z tylna szyba - niestety instrukcja jest w języku ang, wiec nie wiem na jaki kraj jest przeznaczona, być może w PL jest inny standard

Opublikowano

jednak jest tak, bez pakietu nie ma składania:

Pakiet dodatkowych funkcji lusterek

Dzięki funkcji automatycznego przyciemniania lusterko wewnętrzne i lusterko zewnętrzne po stronie kierowcy zapobiegają oślepianiu kierowcy przez reflektory innych pojazdów.Dodatkowo wyposażenie zawiera: Po włączeniu biegu wstecznego lusterko pasażera przechylane jest automatycznie do parkowania w dół, tak aby kierowca lepiej widział ewentualny krawężnik. Po zaparkowaniu BMW lusterka zewnętrzne można złożyć elektrycznie, aby oszczędzać miejsce i uniknąć uszkodzeń

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Podgrzewanie jest zawsze bez żadnego pakietu.

Reszta tylko w pakiecie.

• 4 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Masz kółko do sterowania a nad nim jeden przycisk (kiedy nie posiadasz składania) lub dwa. Jedno do przestawiania l/p lusterko a drugi klikasz żeby je złożyć ;) przeważnie funkcja opuszczania jest tylko przy obecności składania wiec sprawdź jeszcze raz.
Opublikowano
Mi lusterko schodzi w dół przy cofaniu ale się nie składają automatycznie bo gdzie niby to by się naciskało

Mam tak samo - lusterko prawe na wstecznym automatycznie się obniża, ale nie mam funkcji składania (ani przycisku na panelu sterowania). Ciekawe czy składanie lusterek można w takim wypadku uzyskać poprzez kodowanie i wymiane panelu sterowania czy trzeba wymienić lusterka?

Opublikowano

BMW-F21-F22-F87F32-F82-PANEL-SZYB-LUSTEREK-9362126

Na tym zdjęciu dobrze widać, gdzie jest ten przycisk (na lewo od suwaka ustawiania lusterek). Dodam, że prawe lusterko nie idzie w dół jeśli suwak jest przesunięty na prawą stronę a jeśli chcemy mieć złożone lusterka po zamknięciu auta to trzeba przytrzymać dłużej przycisk zamykania samochodu na pilocie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lusterko opuszcza się automatycznie jeśli mamy lusterka na 3 piny (sam sygnał jest na 3 pinach, lusterko może mieć więcej, na kierunkowskaz i/lub kamerę surround view), czyli jeśli mamy co najmniej jeden z poniższych kodów:

* S430A Interior/outside mirror with auto dip

* S459A Seat adjustment, electric, with memory

* S5AGA Lane change warning

• 1 rok później...