Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam muszę wymienić drzwi pasażera w swoim f10, może mi ktoś doradzić jak reguluje się drzwi na zawiasach, czy jest jakaś sprawdzona i szybka na to metoda ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam muszę wymienić drzwi pasażera w swoim f10, może mi ktoś doradzić jak reguluje się drzwi na zawiasach, czy jest jakaś sprawdzona i szybka na to metoda ?

Kilka razy wymieniałem drzwi w BMW i nigdy nie wymagały regulacji.

Odkręcasz śrubę w zawiasie a nie całe zawiasy - dzięki czemu pasują 1:1

Opublikowano
zrobiłem tak i nie dochodzą przy lusterku jest szpara i na samej górze drzwi nachodzą na tylne, być może ktoś już przy nich grzebał i takie mi sprzedał, wiec muszę to zrobić teraz na nowa tylko jak ?
Opublikowano
Śruby od zawiasów są od wewnętrznej strony słupka . Z dostępem do dolnego zawiasu nie ma większego problemu , ale górny niestety jest pod deską rozdzielczą . Z tego co pamiętam zawiasy są przykręcone śrubami pod klucz 17 .
Opublikowano
Dzięki panowie za zainteresowanie tematem problem rozwiązany, a znają panowie może fabryczny rozmiar szczelin połączenia zderzaka z błotnikiem, zderzak tył przód ?