Skocz do zawartości

Bmw e39 540iA sedan 1996 rok brak napiecia w samochodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziwna sytuacje miałem pojechalem do pracy zgasiłem auto i po 8 godzinach otwieram samochod centralnym przekrecam kluczyk a tu cyk cyk wogole pradu brak,mowie pewnie akumulator sie wyczerpal,wrocilem nic wogole napiecia nie lampki sie nie pala centralny nie dziala tylko slychac po przekreceniu kluczyk cykanie w bezpiecznikach pod schowkiem sprawdzilem akumulator 12,4 klemy dokrecone pare razy przekrecilem stacyjke a za chwile wszystko zaczelo dzialac odpalilem.Koledzy mowi mi ze przekazniki lub modul komfortu ktos mial taki przypadek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzis znowu to samo nie moglem odpalic po przekreceniu na zaplon wszystko przygasa wraz z oswietleniem wnetrza nic nie dziala z elektroniki.Odpiołem na sekunde akumulator i wszystko działa,coraz bardziej podejzewam modul komfortu jak kupic odpowiedni bo widze ze nie sa drogie
Opublikowano
Skoro piszesz, że masz problem z rozruchem to moduł komfortu odpada, bo zasilanie rozrusznika idzie prosto z akumulatora i tylko prąd sterujący idzie przez kostkę stacyjki. Spróbuj wyjąć akumulator i kablami rozruchowymi podłączyć do zacisków prądowych pod maską (oczywiście zabezpiecz biegun + w bagażniku żeby nie dotknął niczego). Włącz stacyjkę i zobacz czy wszystko działa, jeśli tak to masz uwaloną którąś klemę w bagażniku
  • Zasłużeni forumowicze