Skocz do zawartości

Centralny prawe drzwi, lusterka, szyba - nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pozdrawiam, przepraszam jak temat już gdzieś był ale nie mogę odnaleźć.

Nie działają zwłaszcza z rana centralny prawe drzwi(pilot) reszta się otwiera, lusterka, szyba(tylko gdy otwieram z panelu drzwi) Po przejechaniu kilku kilometrów sporadycznie można ustawić lusterka ale to loteria. Zakupiłem moduł komfortu o tych samych numerach seryjnych. Nie pomogło. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za sugestie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli szwankuje cała elektryka tylko w prawych drzwiach to ja bym szukał na kablach. Sam siłownik zamka też może być walnięty. Miałem tak w E36; jest bardzo podobny, i też w prawych. Trzy razy kupowałem używany i każdy działał sprawnie góra pół roku potem wedle uznania. Zawsze padał ten prawy. Dopiero jak kupiłem jakiś zamiennik (nowy) to problem się skończył.

Czy panel sterowania szybami jest w jakiś sposób połączony z centralnym zamkiem?

Na pewno w jakiś sposób jest skoro można zaprogramować domykanie szyb z kluczyka.

Opublikowano
Ok dzięki Fuser, spróbuję wymienić ten panel. Bo centralny właśnie w lewych drzwiach raz działa, raz nie... tylko jak wymienię ten panel to właśnie w jaki sposób go zaprogramować żeby mi z kluczyka szyby przymykał.