Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mozna by zrobic skrzynie ok 25 litrow z subem Hertza ES250 + wzmak jakis za 300zl. Czyli wyszloby ok 650zl, a efekt nieporownywalny. Policz soebi ile miesjca zajmie to 25litrow i do tego przykrecony ewentualnie wzmak!!

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

:duh: troche was tu nie rozumie, kupujecie po 2 suby do bagaznika a na przodzie macie 13 cm głosniki w nogach i w dodatku graja pod samym radiem, no chyba ze chodzi o to zeby was było słychac z kilometra :mad2: (umc umc) ale gdzie wokal... itd??

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
:duh: troche was tu nie rozumie, kupujecie po 2 suby do bagaznika a na przodzie macie 13 cm głosniki w nogach i w dodatku graja pod samym radiem, no chyba ze chodzi o to zeby was było słychac z kilometra :mad2: (umc umc) ale gdzie wokal... itd??

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

piszemu tu cos o 13cm glosnikach?? Ja tu nic nie widze. KOlega pytal sie o suba wiec mu doradzilem. To ze mam oryginalne glosniki w mojej beemce nie powinno byc wspomniane w tym watku. Powiem ci jedynie ze ten sub jest przelozony z innego auta ktore mialem poprzednio i nie mialem tam zadnych 13 wiec nie moglem nic innego przelozyc oprocz suba i wzmaka i tych 10 ktore sa w tyle. Jak bedzie kasa to sie nad przodem pomysli. Pomysl i zapytaj zanim cos napiszesz. Pozdro!!

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Szkoda tu cokolwiek tłumaczyc, ale jesli tak doradzasz w kazdym watku Car Audio to dlaczego sam sobie najpierw nie doradzisz i nie zamienisz 2 es 250 (nawet jednego) na porzadny przod, przeciez u Ciebie w aucie nic nie słychac poza wielkim dudnieniem.

Widocznie bardziej zalezy Ci na tym zeby Cie było slychac niz zebys Ty słyszał w aucie.

Dla mnie podstawa jest przod i kick-bas :) a pozniej sub.

Wiem co mowie bo kiedys tez załozyłem suba i wzmak ale szybko go sprzedałem, zrobiłem porzadny przod i nie załuje tego, no chyba ze słuchasz hip hopu to jest wytłumaczalne ze nie potrzebujesz wokali :lol:

Opublikowano
sprzedanie jednego glosnika z mojej skrzyni jest nieoplacalne!! Po pierwsze trzeba zmienic skrzynie na pojedyncza, a po drugie trzeba miec kase zeby kupic cos dobrego. Za samego suba bym dostal max 250zl i co za to kupie na przod??? NIc dobrego. Ale bys wsiadl do mojego auta to bys sie zdziwil jak to gra. Troche sie znam na glosnikach wiec doradzam na forum. Jesli komus sie niepodoba moj sprzet w aucie to trudno. Nie kazdego stac na sprzet jak np ciebie.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

oj panowie ...

powiem tak - nie bardzo wiecie co piszecie ( nie wszyscy oczywiscie ) ...

nie do kazdego samochodu trzeba 2 głosniki 25cm srdnicy .... pozatym - jak mozna polecac do kazdego samochodu taki sam glosnik ? do kazdego samochodu potrzeba inny glosnik - z inna obudowa - wszystko musi byc policzon i odpowidnio skomponowane ...

dobry przod to podstawa jakigo kolwiek audio w samochodzi - smiesza mnie ludzi ktorzy wkladaja 6x9' w tylna pulke a z przodu ni maja nic albo fabryczne 13cm - przeciez to jest porazka :duh:

a co do suba - mozna wszystko tak ustawic zey zagral dobrze z seryjnym audio - tylko oczywiscie trzba to zrobic z glową ...

jezeli chcesz zeby nie zajmowal miejsca w bagazniku - to zrob sobie zabudowe - albo miejsce kola zapasowego albo gdzies z boku - za 700zł bedziesz mial fajna zabudowe - zpraszam do krakowa do kliniki dzwieku - kolega tam pracuje i napewno zrobi to tak jak nalezy

Opublikowano
Za samego suba bym dostal max 250zl i co za to kupie na przod??? NIc dobrego. Ale bys wsiadl do mojego auta to bys sie zdziwil jak to gra. Troche sie znam na glosnikach wiec doradzam na forum. Jesli komus sie niepodoba moj sprzet w aucie to trudno. Nie kazdego stac na sprzet jak np ciebie.

250?? za skrzynie przeciez wiesz ze za dwie dostaniesz 700 zł i przynajmniej miałbys na dobry przod powiedzmy DLS R6a

Moze kiedys jak posłuchasz dobrych klockow to wywalisz te hertze i zrobisz sobie normalny przod i przyznasz mi racje.

Jestem pewien na 100% ze nie zdziwił bym sie słuchajac audio w Twoim aucie, bo w jaki sposob moga mnie zdziwic 13cm fabryczne głosniki grajace pod radiem i do tego 10cm z tyłu ktore to całkiem wywaliłem zeby mi sceny dzwiekowej nie psuły.

oj panowie ...

powiem tak - nie bardzo wiecie co piszecie ( nie wszyscy oczywiscie ) ...

nie do kazdego samochodu trzeba 2 głosniki 25cm srdnicy .... pozatym - jak mozna polecac do kazdego samochodu taki sam glosnik ? do kazdego samochodu potrzeba inny glosnik - z inna obudowa - wszystko musi byc policzon i odpowidnio skomponowane ...

dobry przod to podstawa jakigo kolwiek audio w samochodzi - smiesza mnie ludzi ktorzy wkladaja 6x9' w tylna pulke a z przodu ni maja nic albo fabryczne 13cm - przeciez to jest porazka

dokładnie tak jak napisałes mnie tez to smieszy jak ktos mowi hertz jest najlepszy i koniec, magnat jest najlepszy itd... a na przodzie 13 lub 10 cm cos czego nie słychac, za to bagaznik zawalony subami :duh:

Wszystkim specjalistom a szczegolnie risto polecam forum CA

Do Car Audio trzeba troche głowy a nie tylko kasy.

Pozdrawiam

Opublikowano
dla mnie to zjezdzanie z tematu. Jak by kolega zapytal o przod to b ym mu powiedzialal o przodzie. Pyta o suba to mu mowie. Nie wiem o co wam chodzi?? Gdzie jest napisane ze Hertz jest najlepszy?? Dalem mu tylko przyklad!! Lubicie sie czepiac!! Wcale mi nie musisz gadac co mam sobie kupic bo sam o tym wiem. Beda pieniadze to bedzie i reszta. Nie chce mi sie latac po komisach i pytac za ile pojdzie moj sub. Nie mam na to czasu!! Pisz na temat i doradz koledze co ma zrobic a nie sie czepiaj ze ja mam taki sprzet a nie inny. Trudno, zycie, zdarza sie!

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
widze ze troche dyskusja zjechała na inny temat, a mnie tylko chodziło który z tych 2 subów lepiej zagra, nie potrzebuje nie wiadomo jakiej mocy, audiofilem tez nie jestem, przód i tył wymieniłem, wprawdzie na 13 i 10 ale i tak gra lepiej niz seryjne, a teraz chciałbym usłyszeć troche basu nie chodzi mi o żadne dresiarskie umc umc
Opublikowano

nie obrazaj sie !! kolega pytal o subwoofer to mu doradziłes...

ale zrozum - ni kazdu lubi to co ty - wiec doradzanie wszystkim jdnego rozwiazania ni jest dobre...

najpierw wypadaloby zapytac jaki sluchacz lubi bass - dynamiczny , wyważony , szybki , mocny , ospały ... jakiego typu muzyki słucha - i na tej podstawie cos dobrac - typ obudowy ( zamknieta , BR , band-pass , free air itp ...) , wielkosc i rodzaj głosnika ...

co do glosników- jezeli w samochodzie jest subwooefr to wcale nie potrzeba wilkich głosników z przodu - bo nie musza one produkowac niskiego bassu - wiec 16cm czy 13cm spokojnie wystarcza - wszystko trzeba tylko odpowiedznio ustawic i z glosników 13 cm + subwoofer mozna zrobic naprawde dobre audio ...

jeszcze raz podkreślam - nie chciale nikogo urazic ani nic w tym rodzaju

pozdrawiam

Opublikowano
lepiej jak napisze na forum zajmujacym sie audio. Tam napewno dostanie bardzo profesjonalna odpowiedz dotyczaca kazdegos szczegolu, np strojenie tlumienie BR itp. W sumie to napisal ze chce miec bas w samochodzie. Nie jest wymagajacym sluchaczem. Ja zeby zrobic i dobrze wystroci mojego suba troche sie narobilem. Ale praca zaowocowala. Ja kupujac BMW nie wlozylem ani grosza w sprzet audio. Wszytsko zostalo wymontowane ze starego auta. A wypadek ktory mialem tydzien temu okroil bardzo moj budzet. A polecalem Hertza bo gra w malych skrzyniach i swietnie sie zachowuje. Moge mu polecic STXy tanie czy tam inne. Dla mnie Hertz jest sprawdzony wiec bede go polecal. Tak samo marke BMW polecam kazdemu. Forum BMW to jest tylko nasze i nie powinnismy tutaj nikomu mowic ze to ma zle czy daremne. Moze mi zazdrosci kolega ktory zaczal na mnie najezdzac ze nie ma takiego suba. Mnie to nie obcjhodzi kto co ma. Jelsi ktos pyta to pomagam.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Moze mi zazdrosci kolega ktory zaczal na mnie najezdzac ze nie ma takiego suba. Mnie to nie obcjhodzi kto co ma. Jelsi ktos pyta to pomagam.

Raczej nie zazdrosci 2 subow-500WRMS zestrojonych z przodem 30W RMS ktory to napedzany jest przez odtwarzacz CD 4*20W RMS a do tego tył 10cm, wiec zastanow sie zanim cos napiszesz. powinienes sam sobie pomoc, zanim inni beda miec taki zestaw jak Twoj

odnosnie pomocy w wyborze suba do auta podstawa jest napisanie czego oczekujesz od niego czyli jak ma grac chcesz głosno czy tez stawiasz na jakosc precyzje itd. jakiej muzyki słuchasz itd... musisz sie okreslic.

Opublikowano

właściwie to powinienem napisać tak:

Jaki sub jest lepszy JBL czy Blaupunkt , który wg Was lepiej będzie grał, nic innego nie wchodzi w gre, gdyż obydwa suby moge miec po cenie nie przekraczającej 200 zł od znajomego , takze tylko chodzi mi o to który bardziej sie nada np. do rocka i hh, jaki z nich ma lepsze parametry, czy 2 głosniki blaupunkta nagłośnią mi auto lepiej niż 1 jbl'a, ogólnie chce mieć ładny nie za głośny bass do rożnego rodzaju muzyki :)

Opublikowano
Moze mi zazdrosci kolega ktory zaczal na mnie najezdzac ze nie ma takiego suba. Mnie to nie obcjhodzi kto co ma. Jelsi ktos pyta to pomagam.

Raczej nie zazdrosci 2 subow-500WRMS zestrojonych z przodem 30W RMS ktory to napedzany jest przez odtwarzacz CD 4*20W RMS a do tego tył 10cm, wiec zastanow sie zanim cos napiszesz. powinienes sam sobie pomoc, zanim inni beda miec taki zestaw jak Twoj

czytaj ze zrozumieniem bo cos ci nie wychodzi. Nie wiem czemu znowu piszesz o przodzie. Ja mialem na mysli samego suba!!

www.bts-bmw.pl