Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcę wymienić wkład lusterka kierowcy - teraz jest fabryczny fotochrom, ale wylany i do niczego się juz nie nadaje. Chce założyć zwykłe szkło, bez fotochromu ale z grzaniem. Wkład fotochrom jest wpięty na wtyczkę 4-PIN, wkład z grzaniem ma 2-PIN. Które piny/kable z oryginalnej wtyczki 4-PIN mam podpiąć do nowego wkładu tak, aby grzanie działało?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- czewony - grzanie +

- brązowy - grzanie -

Niby komp wyświetla błąd grzanych lusterek jak da się na odwrót ale, ja chyba tego nie zaobserwowałem. Zrobiłem sobie przejściówke, kupując dwie wsuwki na grzane lusterko, a piny do wtyczki wziąłem ze starej płyty głównej z kompa. Działało.

Kup jakieś szkło fotochrom od anglika. Szkła są identyczne.

• 3 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć Panowie,

Odgrzebię trochę temat. Mam w swojej jedynce lusterko fotochrom 4-pinowe, ale nigdzie na necie nie mogę znaleźć żeby takiego samego żeby wymienić. Czy da radę pospinać, a jeśli tak to jak 4pin do lusterka 3pinowego albo 5 pinowego? Zależy mi żeby ten fotochrom działał, a wszystkie luterka fotochromatyczne, które znalazłem w necie mają 3 albo 5 pinów, nie 4 jak u mnie :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ktorym moejscu masz 4 piny? Mówisz o wkladzie,, bo o tym jest temat? Czy o calym lusterku, ktore moga byc 3 lub 5 pinowe. Do E8x nie bylo 4 pinowych calych lusterek. Najlepiej wstaw fotę miejsca o którym piszesz.
Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu wtyk jaki mam w lusterku.

thumb_show.php?i=gfyz2rwy2

Na drugim zdjęciu wtyczka jaka wychodziła z mojego wkładu lusterka - wtyczka jest na białej taśme więc nic więcej tam nie widać.

thumb_show.php?i=m2hwq3ng5.

Potrzebuję zamówić nowy wkład tak żeby fotochrom działał, stary totalnie wylał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to to jest wklad fotochrom. Wszystkie fotochromy wklady maja 4 pinowa kostke. Dwa piny są od ogrzewania i dwa od fotochromu. Nowy w ASO to koszt ponad 1500zl za sam wklad. Uzywki zazwyczaj to szroty z plamami.

Zwroc jeszcze uwage na sam kształt, bo byla zmiana z owalnych na tzw DUMBO, czyli bardziej prostokatne. Te same lusterka sa w E9x i E8x. Nie ma znaczenia czy kupisz z angola czy eu. Sam wklad jest identyczny, całe lusterka sa inne.

Numer, ktorego nie bedzie na lusterku, ale jakbys chcial zamowic z ASO to

-Zwykłe

Mirror glas, heated, wide-angle, left - 51167132743

Mirror glas, heated, wide-angle, right - 51167132744

-Dumbo

Mirror glas, heated, wide-angle, left - 51167158309

Mirror glas, heated, wide-angle, right - 51167158310

Opublikowano
To czemu na niektórych aukcjach przedmiot jest opisany fotochrom 3pin albo 5pin? Pytam bo na zdjęciach z reguły są całe zdjęcia, a nie sam wkład w związku z czym nie ma możliwości porównania wtyczki. Nie mniej i tak dziękuję za dotychczasową odpowiedź, mimo wszystko rozjaśniło mi to trochę temat ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

3 pin lub 5 pin dotyczy calych lustetek kompletnych.

Same wkl5ady sa albo dwu pinowe, czyli na wsuwki i tylko grzane wtedy, albo te ktorych szukasz.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Potwierdzam, zwykłe lusterko ma takie dwie wystające płytki z pleców. Nie ma wtyczki.

Sprzedawcy piszą o komplecie z trójkątem całym.