Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem E90, uczę się dopiero funkcji samochodu więc jeśli odpowiedź na moje pytanie jest prosta lub post o takiej tematyce już był to z góry przepraszam.

Próbuje połączyć telefon z systemem samochodu, zacinam się na etapie pokazanym na zdjęciu. Przycisk "Phone" jest na szaro i nie da się go wcisnąć, co należy zrobić aby poprawnie połączyć telefon?

https://zapodaj.net/0d8963a99c6ba.jpg.html

Opublikowano
Zaznacz "ptaszkiem" kwadracik przy napisie Bluetooth communication active. Jeżeli nie da się zaznaczyć kwadracika, to masz prawdopodobnie uszkodzony moduł MULF, który znajduje się w bagażniku.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam również stałem się posiadaczem e91 i także chce podłączyć swoj telefon z bluetooth w aucie. Wchodzę w menu w navi bt, również klikam w phone zaznaczam tam ptaszkiem activte później chce przejść do pair phone to nie da rady tak jakby w to wejść , proszę o pomoc
Opublikowano
Właśnie jest taki problem, że nawet jak w telefonie (iphone) próbowałem też na samsungu, wchodzę w idrive menu bluetooth wyskakuje taki komunikat zaznaczam ptaszkiem wchodzi w menu a gdy chcę kliknąć pair phone nie wchodzi mi w to :(
Opublikowano
W jaki sposób sprawdzić czy są sparowane lub się przełączyć ewentualnie usunąć i dodać na nowo mój ? Dodam ze ja od kupna nie dodawałem telefonu bo nie mogłem nawet
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

ja mam jeszcze inny problem u siebie... doposażyłem w MULFa, dorzuciłem antenę BT, zmieniono trasy światłowodów oraz zakodowano wszystko i niestety raz paruje mi z telefonem raz nie.. próbuję kliknąć Pair new phone ale niestety telefon nie widzi "auta" (testowałem na kilku telefonach). Macie pomysł co jest winne?

Pozdrawiam,

bol3k

F31 320d+

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz czy w nazwie telefonu (tej ktorej mozesz nadac sam) nie masz polskichl znakow albo jakichs ikonekt emotikonow znakow specjalnych itp
Opublikowano
W moim podstawowym telefonie faktycznie mam polski znak ;) a w służbowym muszę sprawdzić. Ale to miałoby znaczenie, że raz telefon widzi lub od razu łączy się z samochodem a raz w ogóle na telefonie nie widać nawet „samochodu”?

F31 320d+

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W opcjach kodowania są chyba trzy różne wersje Bluetooth, jeżeli nie działa dobrze to trzeba zmienić tę opcję kodowania.
3A0jS9b.png
  • 4 miesiące temu...