Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z temperaturą silnika

Visco oraz termostat zalozylem nowe.

przetestowalem chlodnice na paru tysiacach kilometrow.

Wypatrzylem takie zachowanie temperatury:

Po przejechaniu okkolo 200km zaczal sie grzac, zatrzymalem sie, odpowietrzylem odpowietrznikiem odkrecilem korek i dolalem plynu do pelna.

oczywiscie wszystko na wlaczonym silniku, gdy juz wiecej plynu nie dalo sie dolac zakrecilem korek i pojechalem. przejechalem jakies 600km i dopiero zaczal sie grzać.

i tak mniejwiecej co 200-600 km zaczyna sie grzac

moze ktos mial taki przypadek i wie co z tym zrobic ?

Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

a visco kupiłeś nowe czy używane?

ja jak kupiłem używane to okazało sie ze jest juz tez zajechane i zrobiłem na stałe teraz nie ma mowy o przegrzewaniu, zrób stare visco na stałe i zobacz czy będzie róznica,no i jeżdze na razie póki nie ma zimy bez termostatu.

pozdrowienia

BMW JUST FOR FUN!!!
Opublikowano
zalezy jak odpowietrzales, a druga sprawa to nigdy nie nalewa sie do pełna w zbiorniczku, trzeba pamietac ze ciecz jest nieściśliwa i rozerwie ci węże albo inne szkody ci narobi.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Witam!

Moim zdaniem słabo odpowietrzyłeś cały układ chłodzący. Poczytaj sobie na forum o takich problemach w innych 320- tkach. Stawiam na złe odpowietrzenie dlatego, że najważniejsze podzespoły układu tzn. visco i termostat masz nowe. Moja rada odpowietrz cały system jeszcze raz i sprawdź zachowanie auta.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...