Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym sie dowiedzieć czy x5 e53 i e70 maja jakieś części wspólne(takie same do obu wersji)?

Czy jest mozliwość wykorzystać części z e70 do e53 (jakiekolwiek)

Dzieki z góry za odpowiedz :)

Opublikowano

No jak nic nie pasuje, jak psuje wycieraczka :-)

Pewnie znajdą się też inne części. Ale to już trzeba konkretów.

O ile w wyposażeniu wnętrza i nadwoziu bym nie szukał to może układ napędowy, zawieszenie, silniki...

Czasem dana część teoretycznie nie pasuje bo ma inny numer ale praktycznie da się zaadaptować.

Wcześniej bardziej siedziałem w VW i tam było podobnie - np. pompa wspomagania z innego modelu teoretycznie nie pasowała ale po przekręceniu króćca węża już tak, sprężarka klimy mogła się różnić wtyczką (więc nie problem zmienić), nawet przeguby wewnętrzne kiedyś przeszczepiałem pomiędzy audi a vw ale wymagało to drobnej ingerencji szlifierką...

Sam wątek mógłby być przydatny bo mając wiedzę co można wymieniać pomiędzy modelami można, w razie potrzeby szukać używanej części od nowszego modelu (zawsze to szansa, że będzie mniej wyeksploatowana).

Opublikowano

Podobnej odpowiedzi oczekiwałem tylko myślalem o konkretach. Tak jak napisałeś chodzi o części używane mniej wyeksploatowane.

Dzięki będe poszukiwał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie będzie bo to dwa różne auta tworzone w dwóch różnych epokach. Jakieś części silnikowe które są wspólne przez ostatnie 40 lat mogą pasować, jednak większość będzie prędzej pasować z e60, e90 czy X3 a nie z e53. E53 ma więcej wspólnego z E39.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Ja pisalem powaznie o tej wycieraczce

Kupuje sie na allegro za ok 20 zl wycieraczke kompletna kd w70

I pasuje bez zadnych problemow i przerobek

Wyglada duzo lepiej i zgarnia ladnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
trzeba przesmarować ramię wycieraczki na nicie i dobrze rozruszać i jeszcze raz przesmarować,u mnie pomogło
Opublikowano
No taki pasek trochę zostawia na środku i leci takie ramię trochę w dół jeszcze jakby do karoserii gdzie nie zgarnia wody dobrze. Takiej łezki ksztalt zostawia pióro jakieś badziewne też dali w komplecie jak zmienię na innej firmy to rozruszam trochę i zobaczę jak bedzie zbierać wtedy.