Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Czy jest sens zawracanie sobie głowy takimi ofertami? Czy warto się pakować w te fury? Czy będą jeździć w miarę bezawaryjnie?

1. http://www.allegro.pl/item125705360_sprzedam_bmw_525.html

2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1562506

3. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1518915

Pozdrawiam

I od razu mówie że chce tanią furę bo:

1. Mam lepszy sposób na "inwestycje".

2. Potrzebuję go zaparkować byle gdzie i nie bać się że przyjde a Jej nie będzie :(

3. Gdy rozwale nie chce płakać.

4. Już chce fure a zarobki pozwalające mi realnie utrzymać auto mam od nie dawna (mało oszczędności).

I dlatego prosiłbym jeszcze o radę czy nie sensownej byłoby odłożyć z 1-2k? Dla mnie to gdzieś kwestia miesiąca... ale chciałbym sobie jeszcze na wakacje wyskoczyć w tym roku :(

Takie pytanko. Czy duża jest różnica (subiektywnie) w jeździe 730i R6 (manual) a 525i Vanos? Chodzi o dynamikę.

Czy między 5 a 7 jest duża różnica w komforcie jazdy?

Pozdrawiam

Opublikowano

1. Gdybym miał sprzedać E34 z '93 (nawet bez sprzęgła) za 5000 to bym wolał nią wjechać do jeziora i patrzeć jak tonie... - znaczy prawdopodobnie totalny szrot.

2. Bita przodem (szeroka nerka).

3. Ma już swoje lata.

Ja bym dozbierał jeszcze troszkę i kupił ładną i zadbaną 525 z rocznika '94-'95. Nie jest łatwo taką trafić ale warto szukać.

Nie wszyscy zdają sobie sprawę jaką skarbonką może być zapuszczony samochód (o nerwach nie wspomnę).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Ja bym dozbierał jeszcze troszkę i kupił ładną i zadbaną 525 z rocznika '94-'95. Nie jest łatwo taką trafić ale warto szukać.

Nie wszyscy zdają sobie sprawę jaką skarbonką może być zapuszczony samochód (o nerwach nie wspomnę).

Na roczniku specjalnie mi nie zależy. 91-92 są ok! Ile musze doskładać by kupić coś fajnego najlepiej z airbagiem?

Pozdrawiam

Opublikowano

dlazcrgo z airbagiem?? zamiast tego lepiej kiera M technik II poducha to moim zfdaniem nie porozumienie kierownica bez znaczka fujj :duh:

mysle ze za okolo 7-8 tysiecy wychaczysz juz naprawde dobra e32 z silnikiem M30 :mrgreen:

moje modele
Opublikowano
dlazcrgo z airbagiem?? zamiast tego lepiej kiera M technik II poducha to moim zfdaniem nie porozumienie kierownica bez znaczka fujj :duh:

mysle ze za okolo 7-8 tysiecy wychaczysz juz naprawde dobra e32 z silnikiem M30 :mrgreen:

Hmm poducha to bezpieczeństwo :) A wygląda bardzo ładnie; odmładza autko.

Generalnie łatwiej będzie znaleźć tanie e32 czy e34 w dobrym stanie?

Czy to e32 m30 o którym piszesz to w tej cenie z gazem czy bez?

Pozdrawiam

Opublikowano
Zdecydowanie ta 7 wygląda najnormalniej. Reszta to druciarstwo itp. Jest sporo starsza ale jakoś nie widać tych lat. Wyposażenie zresztą też ma niczego sobie jak na 730i z 1986r. Do tego instalka gazowa. Jeżeli cena w ogłoszeniu to 4990zł, to za 4000zł spokojnie ją wyhaczysz.
Opublikowano
Hmm... niestety nie widzę:

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1555513

Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Mowa jest o E32. A koles ma jeden taki samochod, link powyzej. Nie ogladalem go dokladnie, bo 7 mnie nie interesuje, ale naprawde wyglada OK.

Aaa, chyba ze chodzilo o pomylke w pojemnosci. Ale imho to juz czepialstwo i tyle.

Opublikowano
Hmm... niestety nie widzę:

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1555513

Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Mowa jest o E32. A koles ma jeden taki samochod, link powyzej. Nie ogladalem go dokladnie, bo 7 mnie nie interesuje, ale naprawde wyglada OK.

Aaa, chyba ze chodzilo o pomylke w pojemnosci. Ale imho to juz czepialstwo i tyle.

Sorry... nie tyle czepalstwo; ale po prostu myślalem że to inne... dlatego napisałem że 730 nie widzę.

W opisie tego auta jest: "...AUTO POSIADA DODATKOWO TEMPOMAT,PODGRZEWANA SZYBA PRZEDNIA..."

Co? Podgrzewana przednia szyba w E32? Może dmuchawą? Bo chyba nie chodzi tu o zatopione druty jak w Lagunach czy Passatach?

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie, 7-mka za 4 koła? :duh:

Przecież średnio zadbaną E30 z tego roku trudno wychaczyć za taką kasę a co dopiero siódemeczkę.

Wiem, że kolega chce tanią furę ale TAK TANI samochód tej klasy to ja bym omijał z daleka. Fura może pojeździ z 2 miechy i klapnie.

Na dobrą sprawę interesem jest kupić ją i pchnąć na klamoty (myślę, że zarobi się więcej).

Zdecydowanie odkładaj na soś lepszego - chyba, że nie zwracasz uwagi na koszty.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano

musze cie rozczarowac :D

siodemka na czesci to za max 3 tysiace swiezo sprowadzona takie sie na czesci nadaje :cool2:

Dwa za 4 tysiace mozna dostac idealna E30 bo naparwde zdarzaja sie okazje i ja cos o tym wiem :mrgreen:

za 4-5 tysiecy spokojnie dostanie w miarde ladna E32 moze nawet z gazem tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i szukac :wink:

moje modele
Opublikowano

No nie wiem.

Nie chandluje brykami, ale wiem po ile chodzą klamoty: silnik około 1,5 tyś, skrzynia (automat lub nie) około 800 zł, no to już mamy 2,3 tyś. Ładna fela z gumami spoko za 500 zł. I już mamy prawie 3 koła. A reszta?

Ale nie jestem specem - obserwuję ceny tylko :lol:

A co do idealnej E30 za 4 koła. Kto sprzeda idealnego prawie klasyka za bezcen?

Pozdrawiam

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano

czesci hmm znajdz kupcow znajdz miejsce na rozbiorke itd itp to jest spory problem dale zwyklego kowalskiego... Sporo osob sie podejmuja tego ale przez to wlasnie gina auto poniewaz sprzedzazda najcenniejsze rzeczy reszty nie maja gdzie przechowac to wyrzyca albo nie umiejetnie wyciagna i nie dosc ze auto znika to jescze czesci...

a co do E30 to ja niedawno z tata wychaczylismy E30 w stanie dobrym rok w polsce z gazem pol rocznym za 800zl jedyny mankament to urwana miska olejowa a tak naparwde fajne auto i w dobrym stanie a to najwazniejsze :cool2:

moje modele
Opublikowano
musze cie rozczarowac :D

siodemka na czesci to za max 3 tysiace swiezo sprowadzona takie sie na czesci nadaje :cool2:

Dwa za 4 tysiace mozna dostac idealna E30 bo naparwde zdarzaja sie okazje i ja cos o tym wiem :mrgreen:

za 4-5 tysiecy spokojnie dostanie w miarde ladna E32 moze nawet z gazem tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i szukac :wink:

Zeby byla jasnosc - to nie moje auto. Jesli nie masz za daleko warto podjechac oblukac. Albo jakiegos znajomego z Wrocka wyslac? Bo ta wlasnie spelnia kryteria :D

Opublikowano

Szukam od pewnego czasu w podobnej cenie... :( I zazwyczaj albo golas (brak klimy), albo po wypadku...

Czy mam pecha?

Pozdrawiam

Opublikowano
widocznie tak tylko pamietaj ze szukajac auta ladnego w okazyjnej cenie nie mozesz patrzec na wypas ani na kolor bo tak to nie idzie albo masz kase i kupujesz taka jaka chcesz albo jej nie masz i szukasz okazji i jesli jest dobra to ja kupujesz tylko tak sie sprawdza okazja :cool2:
moje modele