Skocz do zawartości

Problem Mam w oleju bezyne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem pojawia mi sie w oleju benzyna mam e36

316i 93r, jeśli jest zimny ciężko wchodzi na obroty, przy gwałtownym uderzeniu w pedał gazu, i na rurze wydechowej pojawia sie czarny nagar. Proszę o pomoc co to może być, wymieniłem świece na nowe ale wciąż to samo.

Opublikowano

No to pierścienie tłokowe na pierwszy ogień do wymiany, może szlif cylindrów, od razu uszczelniacze hydrauliczne i uszczelki ofkorz... :twisted2:

Skad wiesz że masz w oleju benzynę? Jest jesj tak dużo że czuć? :jawdrop:

Sama wymiana świec nie wiele pomoże -> patrz wyżej.

Edytowane przez Remlen

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
  • Autor
Czuć benzyne i wzrasta jej w oleju, samochód ma 105tys KM mam go od nowośći i wydaje mi się ze to nie pierścienie.
Opublikowano

No to wtryskiwacz(e) muszą lać cały czas i po ściankach cylindrów leci do miski olejowej, innej drogi nie ma... :worried:

P.S. Swoją drogą 105kkm to malutko jak na takie awarie. Masz gaz?

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
  • Autor
Nie nie mam gazu, chodzi tylko na benzynie a właśnie przed chwilka sprawdziłem obok wtryskiwaczy jest taki czujnik i nachodzi na niego gumowy wężyk coś od paliwa i jest w nim olej ale myśle że nie powinno go tam być.
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie !!

Byłem dzisiaj na diagnostyce, sprawdzili komputerem cały samochód i wygląda na wszystko o.k

Podobno ze ssaniem coś jest nie tak i jesli go pale na zimno to go bardzo dławi wydaje mi sie że za dużo benzynki dostaje wtedy i go przelewa. Proszę o pomoc jako nowy użytkownik forum!!! Piozdrawiam

Opublikowano
sprawdz sonde lambda :) oraz prace czujnika polozenia przepustnicy

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Poprostu samochód jeździł na krótkich odcinkach i się nie nagrzewał wiec przybywało benzyny w oleju, przejechał z Lublina do Wawy i wszystko o.k

Z góry wam dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano
Ale olej lepiej wymień bo taki rozcieńczony nie ma już dobrych właściwości smarnych.