Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem pojawia mi sie w oleju benzyna mam e36

316i 93r, jeśli jest zimny ciężko wchodzi na obroty, przy gwałtownym uderzeniu w pedał gazu, i na rurze wydechowej pojawia sie czarny nagar. Proszę o pomoc co to może być, wymieniłem świece na nowe ale wciąż to samo.

Opublikowano (edytowane)

No to pierścienie tłokowe na pierwszy ogień do wymiany, może szlif cylindrów, od razu uszczelniacze hydrauliczne i uszczelki ofkorz... :twisted2:

Skad wiesz że masz w oleju benzynę? Jest jesj tak dużo że czuć? :jawdrop:

Sama wymiana świec nie wiele pomoże -> patrz wyżej.

Edytowane przez Remlen
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

No to wtryskiwacz(e) muszą lać cały czas i po ściankach cylindrów leci do miski olejowej, innej drogi nie ma... :worried:

P.S. Swoją drogą 105kkm to malutko jak na takie awarie. Masz gaz?

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Nie nie mam gazu, chodzi tylko na benzynie a właśnie przed chwilka sprawdziłem obok wtryskiwaczy jest taki czujnik i nachodzi na niego gumowy wężyk coś od paliwa i jest w nim olej ale myśle że nie powinno go tam być.
Opublikowano

Witam ponownie !!

Byłem dzisiaj na diagnostyce, sprawdzili komputerem cały samochód i wygląda na wszystko o.k

Podobno ze ssaniem coś jest nie tak i jesli go pale na zimno to go bardzo dławi wydaje mi sie że za dużo benzynki dostaje wtedy i go przelewa. Proszę o pomoc jako nowy użytkownik forum!!! Piozdrawiam

Opublikowano
sprawdz sonde lambda :) oraz prace czujnika polozenia przepustnicy

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poprostu samochód jeździł na krótkich odcinkach i się nie nagrzewał wiec przybywało benzyny w oleju, przejechał z Lublina do Wawy i wszystko o.k

Z góry wam dziękuje i pozdrawiam