Skocz do zawartości

Wskaźnik temperatury

Gość mayzel-miasto Smoka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Cy możliwe że po przejechaniu kilku kilometrów spokojną jazdą, silnik osiaga normalną tempertaturę pracy? Wskaźnik dosłownie w oczach podchodzi do pionu. Jednak auto się nie grzeje na postoju a nawet podczas jazdy w tłoku po miescie wskaźnik nie wariuje.. wentylator też sie nie włącza..

Jeśli może mnie ktoś oświecić w tym temacie , to będe wdzięczny.

Pozdrówka dla wszystkich.

Opublikowano

Tak to możliwe :wink: . Wygląda na to że masz wszystko w porządku z układem chłodzenia. Nie masz się o co martwić, a wręcz przeciwnie tylko się cieszyć. :lol:

Każdy samochód po ok 2-4 km powinien już mieć temp. roboczą silnika osiągniętą. Skłąda się na to oczywiście wiele czynników: temp. otoczenia, chłodziwo, termostat, chłodnica itd.

Wszytsko masz OK :dance:

wentylator też sie nie włącza..

a skąd wiesz że się nie włącza? Chyba wiesz że masz sprzęgło wiskotyczne a nie elektrycznego "pędziwiatra"?

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Coś mi sie obiło o słuch , nie wiem co prawda na jakiej zasadzie to działa,ponieważ od niedawna jestem uzytkownikiem tego typu aut. W każdym razie dziekuję za dobrą informację.
Opublikowano

Tu na forum jest użytkownik o nick'u robertbmw. Na temat wiskozy napisał już wiele razy. Poszukaj trochę na forum a napewno się natkniesz i dowiesz co i jak działa.

pzdr.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

Dzięki serdeczne Remlen

Zaraz przechodze to szukania tematu. Pozdrawiam

Opublikowano
wentylator też sie nie włącza..
Z którego roku masz samochód? Możesz mieć elektryczny wentylator.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg