Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z was wymieniał może same końcówki wydechu i ma jakieś już doświadczenie jak ściągnąć stare? u mnie nawet nie drgną :mad2: :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co pamiętam są tylko na wcisk.

Blokuje je blaszka, która do zdjęcia jest w pozycji pod włos.

Przy wsuwaniu wchodzi lekko.

Opublikowano
Masz zwykły wydech i chcesz nałożyć nakładki M-pakiet czy chcesz wymienić aktualne m-pakietowe końcówki na nowe? Jeżeli pierwsza wersja, to nasuwasz końcówki M-pakiet na stare i po sprawie.
Opublikowano

Cześć.

Wymieniałem 2 mc-e temu. Tez zastanawiałem się jak to zrobić. Na Youtube widziałem jak koleś używał do wymiany końcówek klucza do filtrów olejowych. Kupiłem podobny klucz ale u mnie nawet nie drgnęło. Pozostał stary sprawdzony sposób. Młotek i uderzenia z wyczuciem w koniec nakładki. 5min. i było po sprawie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega wyżej miał racje bez gumowego młotka się nie obeszło ,udało się ściągnąć. Teraz sie okazało że końcówki są od 535D za dużą średnice mają :cry2:

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam na sprzedaż 2 komplety do 535D i 640 (nowe,oryginalne,śliczne) nr.7594919