Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogłoszenie

Auto z USA, link do archiwum aukcji: https://poctra.com/2009-BMW-335-I/id-AscRPdCSVhYbuMNF/LONG-ISLAND-NY

Jak widać w przeciwieństwie do większości nie było bite, natomiast Primary Damage: UNDERCARRIAGE. Co może oznaczać w zasadzie cokolwiek, zarówno uszkodzenie elementów zawieszenia, wydechu, zbiornika paliwa jak i samej podłogi, podłużnic itp. Na zdjęciach z aukcji koła wydają się przynajmniej stać prosto, więc nie wiem co o tym sądzić.

Obecny właściciel nic na ten temat nie wie, nie był świadom takich wpisów, kupił auto już w PL takie jak teraz jest.

Dostrzegłem jeszcze zmienione zegary/tarcze - ale przebieg by się zgadzał z tym z USA, więc mnie to nie boli.

Największe pytanie: co i jak z tym uszkodzeniem podwozia, w jaki sposób to sprawdzić? Czy jest szansa zdobyć więcej danych z USA? Mam niestety do sprzedającego sporo km, za dużo żeby jechać nie będąc pewnym auta, a szkoda bo podoba mi się kolorystyka, wersja, wyposażenie itp. a cena też odpowiednia.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Moim zdaniem jedyny sposób aby to sprawdzić porządnie to podnieść auto, zdjąć wszystkie osłony i dokładnie przejrzeć podwozie a jeśli nie chcesz jechać to zleć to komuś zdalnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szansa na znalezienie innych zdjęć niż te z aukcji jest niewielka, chyba że znajdziesz tego kto sprowadzał albo obecny właściciel ma dokumentację naprawy. Felgi wyglądają na te same.

Chętnie zobaczyłbym zdjęcie spod maski z Polski bo widać że już w USA było skrzywdzone poprzez usunięcie półki z filtrem kabinowym i zamontowanie jakiegoś tuningowego badziewia.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Szansa na znalezienie innych zdjęć niż te z aukcji jest niewielka, chyba że znajdziesz tego kto sprowadzał albo obecny właściciel ma dokumentację naprawy. Felgi wyglądają na te same.

Chętnie zobaczyłbym zdjęcie spod maski z Polski bo widać że już w USA było skrzywdzone poprzez usunięcie półki z filtrem kabinowym i zamontowanie jakiegoś tuningowego badziewia.

https://burgertuning.com/collections/3-series-e90-e91-e92-e93-m3/products/bms-cowl-filters

Nie nazywałbym od razu każdego tuningu badziewiem, dla jednych minus dla innych plus. Auto ma też zmienione chyba downpipe, chargepipe i intercooler, zapewne jeździło w stanach z JB4 - i zapewne po zakupie zrobiłbym z nim to samo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak można powiedzieć jak się nie wie w jaki sposób jest zbudowany wlot powietrza do klimy w serii E90. Zainstalowanie takich nakładek na wlot powoduje że na nagrzewnicę, obok ECU, na pompę ABS i pod deskę może się lać woda. Zastosowanie tylko dla aut na pustyni.
3A0jS9b.png