Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam zagadke z e36 320 a więc jak przejeżdzam przez mega dziury ale takie o ostrych krawędziach np standardowe przejazdy kolejowe gdzie tory wystają jadąc 10km/h słychać takie głuche dzwięki a kierownica lata na prawo i lewo .oczywiście na szarpakach nic nie wykazało a przy nornalmej jeżdzie z większą predkością po dziurach jest ok.tzn żadnych stuków puków....co to może być? mech twierdzi że taka ich uroda w konstrukcji przedniego zawieszenia....???
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Prawdopodobnie luzy ukl.kierowniczego. Szczegóły znajdziesz stosujac :search:

Proszę tytułuj prawidłowo posty.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
SAM nie wiem nigdzie ani grama luzu....byłem u 3 mech plus stacja diagnostyczna i nic.byłem nawet u gośia który specjalizuje się w naprawach bmw ...jak ktoś z poznania to powiem że u mikołajczyka i nie polecam .i nic generalnie zaczynam twierdzić że bmw są ładne ale do bani. jak nie urok to sraczka.miałem wcześniej camry ciut starsze i miało chyba milion km po naszych pięknych drogach....i nic był to trup ale nie do zajechania, :naughty:
Opublikowano
wszystko byłoby ok gdyby nie to że e36 ma tylko jeden wachacz.....i nie jest to zbytnio skomplikowana konstrukcja...fakt jest taki że nie wyczuwa się żadnych luzów tym bardziej że jeden wachacz jest nowy...ale dziękuje za rady
Opublikowano
U mnie jest to samo, tylko na szarpaku wyszło niby ze mam wymienic sworznie zewnętrzne i tyle dodatkowo kiera lata przy hamowaniu, czy moge wymienic lacznik stabilizatora za jakis czas jak okaze sie ze sworznie nie byly jednak przyczyna, czy w niczym to nie zaszkodzi czy trzeba sworznie koniecznie razem z lacznikiem
Opublikowano

Ja mam podobne zjawisko jak przejeżdżam przez torowisko i mogę stwierdzić ,że ten typ tak już ma, a to dlatego,że wymieniłem wszystko co jest możliwe w przednim zawieszeniu łącznie z regeneracją magla i krzyżków i dalej jest to samo tylko stukanie jest bardziej stłumione.Także nie ma co się przejmować tylko lać paliwko i śmigać. :D

Pozdrawiam

Opublikowano
fakt chyba trzeba to olać....nie ma co inwestować ,,,,,kupiłem kiedyś camry za 17tyś remoncik za remoncikiem włożyłem 8 tyś i sprzedałem za 7 po 2 latach. i tak to już jest.....