Skocz do zawartości

Mam problem z ogrzewaniem !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc. Mam problem z ogrzewaniem. Czasami szczególnie jak pada albo jest poprostu wilgotno to mimo że mam ustawione że ma lecieć zimne powietrze to leci cieple ale tylko na szybe. Nie wiem co to jest. Jak jest cieplo na dworze to problem nie występuje. Proszę o porade co mam zrobić albo co może być przyczyną. Dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi :)
Opublikowano

U jacus, widze, ze masz podobny problem do mojego.

W moim przypadku jest tak, ze gdy ustawie dmuchawe do kabiny to leci normalnie zimne powietrze, gdy jednak przestawie na szybe to leci max gorace ;) Przestawiam w takim razie na gorace - bez zmian. Gdy przestawie na gorace do kabiny to leci gorace..

Reasumujac:

- do kabiny - ok

- na szybe - tylko gorace bez wzgledu na ustawienie i chyba (sprawdze jeszcze) po lewej leci gorace a po prawej chlodne..

Rozumiem, ze reguluje temp. pokretlem pomiedzy 2 wylotami powietrza do kabiny? Mam jeszcze 2 pokretla przy ustawieniu klimy.. ale jakkolwiek je poustawiam to nic sie nie zmienia..

Opublikowano
Poczytajcie posty o elektrozaworach.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Poczytajcie posty o elektrozaworach.

Dzieki za wskazowke ;)

Opublikowano
  • Autor
Dziekuje za odpowiedzi. Poczytam o tych elektrozaworach. Jeszcze raz dziekuje
Opublikowano
  • Autor
ale mam jeszcze pytanko: Jak moge sprawdzic elektrozawory, jak sie do nich dostac? Czytajac forum wiem juz gdzie mniej wiecej sa. Dziekuje za wszelkie sugestie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ale mam jeszcze pytanko: Jak moge sprawdzic elektrozawory, jak sie do nich dostac? Czytajac forum wiem juz gdzie mniej wiecej sa. Dziekuje za wszelkie sugestie.

Wybacz, ale pisałem o testowaniu elektrozaworów dwukrotnie. Jak je sprawdzić przy pomocy miernika, sterowanie przy pomocy na przykład żarówki. Poszukaj proszę.

Kai
Opublikowano

Elektrozawory to jedno ...

W E36 nawiew na wprost (na gębę) zawsze jest chłodny - tak jest zbudowany system nawiewu co widać na fotce (niebieskie oznaczenia).

Tak jest w wersji bez klimy...a co do innej to sie nie wypowiem.

http://img209.imageshack.us/img209/8986/124905560pq8.th.jpg

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
...A w wersji z klimą potencjometr pod wylotem nawiewów pozwala na ustawienie ciepłego lub zimnego :)