Skocz do zawartości

Mam problem z ogrzewaniem !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc. Mam problem z ogrzewaniem. Czasami szczególnie jak pada albo jest poprostu wilgotno to mimo że mam ustawione że ma lecieć zimne powietrze to leci cieple ale tylko na szybe. Nie wiem co to jest. Jak jest cieplo na dworze to problem nie występuje. Proszę o porade co mam zrobić albo co może być przyczyną. Dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi :)
Opublikowano

U jacus, widze, ze masz podobny problem do mojego.

W moim przypadku jest tak, ze gdy ustawie dmuchawe do kabiny to leci normalnie zimne powietrze, gdy jednak przestawie na szybe to leci max gorace ;) Przestawiam w takim razie na gorace - bez zmian. Gdy przestawie na gorace do kabiny to leci gorace..

Reasumujac:

- do kabiny - ok

- na szybe - tylko gorace bez wzgledu na ustawienie i chyba (sprawdze jeszcze) po lewej leci gorace a po prawej chlodne..

Rozumiem, ze reguluje temp. pokretlem pomiedzy 2 wylotami powietrza do kabiny? Mam jeszcze 2 pokretla przy ustawieniu klimy.. ale jakkolwiek je poustawiam to nic sie nie zmienia..

Opublikowano
ale mam jeszcze pytanko: Jak moge sprawdzic elektrozawory, jak sie do nich dostac? Czytajac forum wiem juz gdzie mniej wiecej sa. Dziekuje za wszelkie sugestie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale mam jeszcze pytanko: Jak moge sprawdzic elektrozawory, jak sie do nich dostac? Czytajac forum wiem juz gdzie mniej wiecej sa. Dziekuje za wszelkie sugestie.

Wybacz, ale pisałem o testowaniu elektrozaworów dwukrotnie. Jak je sprawdzić przy pomocy miernika, sterowanie przy pomocy na przykład żarówki. Poszukaj proszę.

Kai