Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tych co spac nie moga lub nie chca jak i pozostałych

kto z pań i panów podpowie gdzie w krakowie klimkę dobrze i po pieniadzach naprawie(wymiana chłodniczki)?

dzieki za podpowiedź

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

ja robilem w tej firmie kompletna regeneracje klimy w OMEDZE

http://www.autoklimatyzacja.com.pl/?page=kontakt

jest tez taka mal firma w AZORACH zaraz za tym nowym mostkiem przed AZORAMI w lewo ( jadac od jednostki wojskowej) i pierwsza w prawo i do konca ulicy po prawej jest taki zaklad. tam nabijaja tez tanio oraz inne usterki usuwaja.

Elektomechanika Pojazdowa "ELCAR"

ul. Nałkowskiego 29

Opublikowano
dziękuję za podpowiedź, jutro wymiana, o wynikach powiadomię koleżanki i kolegów.Trzymajcie kciuki z moją kochaną:)
Opublikowano

witam

Zameldować koleżankom i kolegom chciałem i melduję,że wymieniłem chłodniczkę na nową i klimka chodzi jak ta lala:) Co prawda kosztowało mnie to w sumie 1100 zeta ale już doszedłem do siebie a chłodek taki,że laskom sutki stają jak załączam hehe.No to tyle w temacie i proszę o odpowiedź na 2 pozostałe:)

A właśnie...ten zakładzik to na Nałkowskiego 29 se jest. Dobry jest, znają się ludzie na swojej robocie a i webasta robią i alarmy i takie tam inne różne, naprawdę polecam.

Opublikowano
Możesz napiszać za co zapłaciłeś to 1100zł bo to sporo kasy nowa chłodnica Behr to jest oryginał to koszt 412zł nabicie najwięcej 200zła gdzie reszta ?
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

witam

To tak : chłodniczka 620 zeta ( dawny salon Toyoty na wrocławskiej Hella)

wymiana i napełnienie jakimiś specjalnymi jeszcze barwnikami do sprawdzania szczelności i czynnikiem chłodniczym całe 500 zeta, co w zaokrągleniu daje właśnie 1100 zeta .

A laski to jeszcze mi płacą za to,że się wożą hehe.

Ale fakt klimka działa:)

Opublikowano
to napełnianie nieco drogo chyba ze jescze cos ci wymieniał np osuszacz albo cos innego, ja za napełnienie od pusta do pełna płace 150 zł no barwinik to cos koło 30 zł z tego co pamietam kiedys mi gosc proponował, w każdym razie te instalki nei sa takie szczelne ze bedzie chłodzić nastepne 5 lat, przynajmniej ja co rok dobijam koło 1 kg gazu, podczas zimy gdzies se ulatuje, wiec jakbym mial co rok dać 500 zł za nabicie to bym :duh: długo płakał :shock: . Cos chyba ciebie ten gość lekko nabił.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

witam

Barto to nie samo nabicie ale i wymiana,długo się męczyli bo te przewody się nie dały wykręcić,cały czas byłem obecby przy tym i widziałem.Ale fakt się rozpłakałem jak kuknęli ceną do moich łapaczy dźwięków:)

Opublikowano
rozumien, oni w końcu za to żyją, no nie ma lekko, każdy sobie przelicza częsci, ale robota kosztuje, a znaleźć dobrego i niedrogiego gaościa to trudna sprawa. W każdym razie gdybys kiedys nabijał tylko klime to nie daj sie nabić w butelke ze to kosztuje 500 zł. 1,5 KG nam wchodzi, a gdbyśmy mieli wężyki wage i inne tego typu bajery to koszt samego gazu to pare piwek. jak pisałem wcześniej ja płace koło 150 zł za nabicie do pełna, i myśle ze to dobra cena, choć taniej tez mozna :)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Nie no ok prezesie, zdarli z Ciebie koncertowo.

Następnym razem się nie dasz.

W radomiu za identyczną robotę w Oplu Omedze - a jest tam o wiele trudniejszy dostęp - panowie w trakcie roboty chwalili że w bmw przyjemnie się wymienia, zapłaciłem 500 PLN, chłodnica 400 i nabicie 100 pln.

Gaz z czynnikiem barwiącym oni z powrotem zabierają, więc to nieduże koszta.

ALE !!!! Gaz z barwnikiem wpuszczają na pare dni, żeby auto pojeździło i ewentualnie zidentyfikować nieszczelnośćukładu.

Więc jeśli Tobie zrobili klime od ręki, żadem barwnik nie był potrzebny, a użyli po prostu azotu o ciśnieniu 30 atmosfer, żeby sprawdzić szczelność.

Nauka kosztuje ;-)