Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakis czas temu chciałem zrobić sobie ten efekt mokrej opony, kupiłem preparat w sprayu od K2 i fajnie ładnie to wyszło, opona faktycznie była taka no wyglądająca na dopiero założoną pierwssy raz nową opone. Dawno będac w salonie myślałem ze to to co chciałem osiągnać, jednak wybrałem sie do salonu zobaczyć jakie tam mają nowosći i opony które tam są w salonie na autach, zaskoczyły mnie.

I jednak to co ja zrobiłem to trochę za słabo. I tu moje pytanie jaki preparat kupić aby zrobić oponę taką jak w salonie, tyle że tak naprawdę jak w salonie, one byly po prostu tam tak tłuste tyle tego miały, tak wiecie aż chamsko mocno czymś zrobione, ale bardzo mi się to podobało więc pytanie do kogoś moze pracujecie w jakimś salonie czy coś takiego, ale jak zrobić tak oponę, co kupić? Zeby byla tak smolisto tlusto czarna

Opublikowano
tanimi srodkami efekt jest chwilowy :wink: najlepszy dresing jaki uzywalem MEGUIARS ENDURANCE tire gel :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Podpisuje się, Meguiars endurance to klasa sama w sobie. Każde forum czy to autogeek czy autopia.org on jest top wyborem.

Oczywiście nakładany na czyściutką i suchą oponę. Kup coś do czyszczenia gum najlepiej ADBL tyre coś tam jest tani świetnie działa.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Są róźne prepraraty.

kosmetykaaut.pl

Macie ADBL i inne.

Ja preferuje raczej odżywioną matową opone - coś ala satyna a nie połysk jak by była niewiadomo jak tłusta - nienaturalnie.

Black Water od ADBL nie jest trwały (starcza na tydzień) ale daje mega efekt nowej odżywionej opony.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Połysk zawsze znika na następny dzień, opona po endurance jest matowa, tylko daj jej chwile.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Szczerze mówiąc to mimo testowania kilkunastu środków nigdy nie trafiłem na ten którego używają w salonach BMW. Opona świeci się, jest idealnie czarna a przy tym środek jest nałożony mega równomiernie więc nie wydaje mi się żeby był w postaci żelu, na 99% to sprej.