Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, podlaczajac Carsofta otrzymalem liste bledów;

EWS

01 Key 1 not recognised

DME /DDE

37 Pedal value transmitter

1 Mass-positioner

20 Speed regulation

53 Temperature-sensor - cooling liquid

hmm :mad2: :jawdrop:

Co myslicie o Tym ? tez wystepuje blad od airbag

2 Ignition circuit drivers airbag is defective.

Wystepowaqly u was takie bledy ? i jak sobie z nimi poradziliscie ;] no wiadomo ze mozna do mechanika , ale moze jakies drobne usterki da rady samemu zrobic.

pozdrawiam :modlitwa: [/b]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skasuj błędy i przejedź się autem. Jak po ponownym podłączeniu wyjdą te same to widać coś nawala. Błędy mogły zostać w kompie od poprzedniego właściciela.

Jeden to od poduszek, albo są niesprawne albo były wystrzelone i ktoś je "naprawił" robiąc obejście, drugi od czujnika temp. Reszty nie wiem.

Przy okazji kupiłeś interface i ściągłeś softa czy byłeś u kogoś?

Opublikowano
Skasuj błędy i przejedź się autem. Jak po ponownym podłączeniu wyjdą te same to widać coś nawala. Błędy mogły zostać w kompie od poprzedniego właściciela.

Jeden to od poduszek, albo są niesprawne albo były wystrzelone i ktoś je "naprawił" robiąc obejście, drugi od czujnika temp. Reszty nie wiem.

tak kupilem KKL i mam car soft 6.1.4

Opublikowano

po skasowaniu bledow i przejechaniu okolo 80 km dalej to samo ;/

:mad2:

Opublikowano
bronet: A nie zmieniałeś opon, kół ?

nie, nie zmienialem auto mam od miesiaca ,

w sumie to nie widze obajwów jak jade, tylko sie pali kontrolka abs, i troszke slychac jakby cos stukalo pod maska , ale delikatnie jak przyspieszam, hmm

Opublikowano

U mnie też ABS świeci :evil: Ale już wiem, że to tylko czujnik.

Podchodząc anegdotycznie do zagadnienia - u mnie też stukało przy przyspieszaniu, ale nie bardzo wiedziałam, co. Okazało się, że gaśnica w bagażniku :duh: :mrgreen: Podłożyłam rękawiczkę i ok.:) A silnik u mnie sprawdzili 1) na kompie, tylko nie mieli części softu do ABSu, 2) potem na przeglądzie w bazie MZK go prześmigali w prawo i lewo (tak, z czystej ciekawości:) Także - myślę, że źródło stukania łatwo jest zlokalizować, wykorzystując do tego znajomego mechanika:)

Opublikowano
U mnie też ABS świeci :evil: Ale już wiem, że to tylko czujnik.

Podchodząc anegdotycznie do zagadnienia - u mnie też stukało przy przyspieszaniu, ale nie bardzo wiedziałam, co. Okazało się, że gaśnica w bagażniku :duh: :mrgreen: Podłożyłam rękawiczkę i ok.:) A silnik u mnie sprawdzili 1) na kompie, tylko nie mieli części softu do ABSu, 2) potem na przeglądzie w bazie MZK go prześmigali w prawo i lewo (tak, z czystej ciekawości:) Także - myślę, że źródło stukania łatwo jest zlokalizować, wykorzystując do tego znajomego mechanika:)

ja tez wiem ze to czujnik bo wykazuje mi blad na kompie, gasnica nie stuka ;] bo to raczej cos w komorze silnika,

Opublikowano
DME /DDE

37 Pedal value transmitter

1 Mass-positioner

20 Speed regulation

53 Temperature-sensor - cooling liquid

blad nr.20 rozwiazany, bo w opisie jest napisane ze jezeli nie ma tempomatu nie ma sie czym przejmowac,,,

ale wogole nie kumam tych nr 37 i nr.1 ,,

jezeli chodzi o blad numer 53 , to temperature mam normalna na wskazniku nic nie skacze, stabilnie, plynu w chlodnicy tylie ile nalezy,

• 1 rok później...
Opublikowano
Może i ostatni post był wstawiony 2 lata temu, ale temu kto będzie go kiedykolwiek czytał przyda się info, że jeśli DME ma jakikolwiek błąd, to przechodzi w tryb awaryjny i auto jeździ jak czołg i pali jak smok. Tak więc, błąd 20 należałoby usunąć mimo wszystko, tzn najpierw znaleźć przyczynę, a później go usunąć.