Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po odłączeniu przepływomierza powietrza silnik 2 litry 24v zaczął poprawnie pracować.Z podłączonym przepływomierzem na wolnych obrotach chodzi tak jakgdyby nie palił na któryś cylinder.Po odłączeniu uspokaja się i pracuje normalnie.Moje pytanie jest następujące.Czy to w 100% wskazuje na zepsuty przepływomierz czy może coś innego?Pozdrawiam
Opublikowano

jeżeli odpiełeś i pracuje dobrze to znaczy że wyeliminowałeś wadliwy element i silnik przeszedł w tryb awarij,

jeżeli był by dobry to po podłaczeniu komputer dostawał by dobre dane i też powinien pracować dobrze,a skoro pracuje źle to znaczy że przepływomierz "miesza" coś w kompie bo jest uszkodzony.

Opublikowano
Czyli to nie jest powiązane np. z sonda bądz czymś innym?Bo jeżeli to na 100% jest przepływka to zaraz jade ją reklamować do kolesia od którego ją kupowałem
Opublikowano

na to wygląda,

dopiero jak wyeliminujesz przepływkę (bedziesz wiedział że jest dobra) to wtedy zobaczysz,

ale jestem przekonany że jak ja odpiełeś i było oki to znaczy że inne podpiete urzadzenia działaja poprawnie bo jak by nie działały to dalej było by coś nie tak. Zasada eliminacji.każdy źle działający element elektryczny będzie po podłaczeniu obiawiał się źle działajacym silnikiem badz czymś innym.

Opublikowano

dziwne :shock: u mnie po odłączeniu przepływki silnik natychmiast gaśnie

może to u mnie coś nie tego?pozdrawiam.

Opublikowano
Ej.moj silnik rowniez gasnie jak otworze tylko puszke filtra powietrza i dostaje sie wiecej bezposredniego powietrza.....zadlawia go i sie gasi.Takj chyb abys powinno bo po co byla by ta przeplywka-zeby klinowac -chyba nie?!
Opublikowano
Ej.moj silnik rowniez gasnie jak otworze tylko puszke filtra powietrza i dostaje sie wiecej bezposredniego powietrza.....zadlawia go i sie gasi.Takj chyb abys powinno bo po co byla by ta przeplywka-zeby klinowac -chyba nie?!