Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, prosze o odpowiedz w jakiej postaci wystepuje termostat do silnika M43...czy mozna go nabyc samego (bez tej obudowy), czy tylko wystepuje on razem z ta plastikowa obudowa i osobno go nie mozna kupic??Bylem w warsztacie i powiedzieli, ze tylko w kompleci (plastik+termostat)...Podpowiedzcie bo juz sie zakrecilem...Aha a sam termostat to mozna tylko podobno kupic do silnika M40...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

witam kisiel23

orginalnie termostat występuje z obudową (obudowa z uszczelką), jednak gdzieś kiedyś na forum doczytałem że jest możliwość wsadzenia samego termostatu w obudowe, ja jednak pojechałem do salonu w gdyni i kupiłem orginał jakoś za 124zł.

Opublikowano
Hehehe, cwaniaki...wiec trzeba niestety caly kupic z obudowa... :( Dziekuje za odpowiedzi :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
lukas23 spokojnie sam dasz sobie z tym rade. wymiana polega na odkręceniu 3 srób (rozmiar 13 - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA71&mospid=47435&btnr=11_1393&hg=11&fg=35&hl=7 ) numer 3 na obrazku, potem odkręcasz opaske z węża na termostacie. poleje ci sie troche chłodziwa z bloku silnika więc podstaw cos pod samochód. potem przykręcasz nowy termostat do silnika 3xśruba rozmiar 13 numer 3 na obrazku, zakładasz przewód gumowy na termostat skręcasz go opaską. następnie musisz uzupełnic chłodziwo i odpowietrzyc układ. jak ci sie nie chce to na warsztacie wezmą pewnie tyle co za roboczogodzine pewnie ze 50zł, lub ewentualnie kupisz u nich część to wymiana gratis.
Opublikowano
lukas23 a jaki masz silnik M40 czy M43. jak nie wiesz to daj nam numer VIN (pozycja E z dowodu rejestracyjnego 7 ostatnich znaków) Twojego pojazdu. ten na 99% powinien pasować do M40, do M43 nie bardzo bo nie posiada takich łapek które zatrzaskuja się w obudowie termostatu.
Opublikowano
Posiadam silnik m40 rocznik 92, ten termostat ktory podalem w linku bedzie pasował. Kwestia jeszcze tego czy jest to dobry produkt zeby nie padl za jakis czas
Opublikowano
Mi w warsztacie krzykneli cale 35 zeta za wymiane...wiec mysle, ze nie az tak duzo...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl