Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tam jestem nowy i proszę o pomoc mam problem z moim e39 530D otóż zauważyłem że mam spadek mocy po wygrzej 3000obr a maj bardziej odczuwalny na 3,4 i 5 biegu ciągnie ładnie do tych obrotów a po tem trać trochę mocy czuć że łapie małego muła jak odpuszczę gaz na pare sekund tak przy 3500obr i depnę gaz to znów przysipiesza jak powinna do 4000obr i znowu łapie muła dodam że pompka progowa głośno chodzi aż słychać ją w środku trochę i po przekręceniu zapłonu chodzi po nad minutę za nim się wyłączy i tak jest za każdym razem dodam że wymieniałem ją na używaną bo stara padła i zaciskałem też przewód od zaworka do powrotu i też bez zmian.Z góry dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro tak wyje to zapewne kończy swój żywot, potwierdzisz to na komputerze sprawdzając jakie daje ciśnienie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinni w każdym ale rzeczywistość jest taka, że tylko błędy sprawdzają jeżeli w ogóle się połączą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sprawdzili mi ciśnienie przed filtrem i na wolnych obrotach bije prawie 5barów po wciśnięci gazu w podłogę spada do 3.5bara to chyba za mało bo podczas jazdy spada pewnie jeszcze po niżej 3 to będzie wina tej pompki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ale 5 bar to też zaaa dużo powinno być przy sprawnym układzie około 4,1-4,2 B

Czyli od ilu do ilu powinno być tak naprawdę prawidłowe ciśnienie maksymalne i minimalne

Opublikowano
INPA maksymalnie ma wyskalowane do 4.20 BAR. Utrzymywanie powyżej 4 BAR było by idealne. Ciężko mówić tu o ciśnieniu minimalnym. Tak, że da się jeździć, wyprzedzać to wszystko powyżej 3, jednak to nie to samo :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy 3,8-3,9 nie zauważyłem problemów, można to przyjąć za minimum.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL