Skocz do zawartości

awaryjne otwieranie maski e38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o wskazówki o awaryjnym otwieraniu maski w e38. Chciałbym to wykonać nie uszkadzając żadnych elementów. Cięgło w środku dochodzi do końca i maska nie reaguje, nie pomaga poruszanie maską i trzymanie cięgła. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Opublikowano

Odkręciles dźwignie otwierania maski?-zerwana linka przy dźwigni,pociągasz za samą linke i sie otwiera.

Drugi krok jedna osoba porusza maska góra dół a druga rusza dźwignia (czasami sie zacina jak nie jest nasmarowana).

Trzeci krok zerwana linka ta druga i tu niechce mi sie rozpisywać bo wszystko jest w necie!

Generalnie jest zabawy żeby nic nie uszkodzić .Ja ściągnąłem zderzak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odkręciles dźwignie otwierania maski?-zerwana linka przy dźwigni,pociągasz za samą linke i sie otwiera.

Drugi krok jedna osoba porusza maska góra dół a druga rusza dźwignia (czasami sie zacina jak nie jest nasmarowana).

Trzeci krok zerwana linka ta druga i tu niechce mi sie rozpisywać bo wszystko jest w necie!

Generalnie jest zabawy żeby nic nie uszkodzić .Ja ściągnąłem zderzak.

Mi się udało bez ściągania zderzaka lecz u mnie zaciął się drugi chwytak maski, zrobiłem coś na zasadzie haczyka, jedna osoba trzymała otwarcie maski, druga góra dół, a ja celowałem haczykiem na linkę.

Opublikowano

Miałem to samo, tylko u mnie nie chciał puścić ten drugi zamek (po lewej, patrząc na samochód od przodu). Wyjmij prawą nerkę i spróbuj ręką pociągnąć za linkę. Żeby wyjąć nerkę, weź coś prostokątnego, w miarę miękkiego (ja użyłem pudełka po samsungu s3 :D, ale może być np. drewniane prostokątne polanko, byle by rozłożyć siłę i nie połamać nic). Przytykasz je do wew. strony nerki (czarnej) i bijesz nie za mocno w polanko np młotkiem (albo pięścią, da się zrobić to bez młotka). Wewnętrzna część nerki wskoczy wtedy do środka, a obwódka wyskoczy na zewnątrz. Zdejmujesz obwódkę i wtedy lekko manipulujesz i wyciągasz całą nerkę. Dalej już łatwo, wkładasz łapę i szukasz linki. Pociągasz ręką i voila! Miałem ten problem kilka razy i jest bulletproof. Nie trzeba ściągać zderzaka i nigdy nic nie połamałem.

iveTq6U.jpg

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg