Skocz do zawartości

E39 520i M52 dystanse różne szerokości...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chciałbym się dowiedzieć czy np. przednie koła mogą mieć szerszy rozstaw niż tylne??? pytam dlatego bo po założeniu dyst. 20mm na przód i tył to jak jadę w trzy lub cztery osoby to trochę obciera na tyle , więc chcę dać tylne na tokarnię i splanować po 5 mm. Czy tak może być, czy to będzie miało wpływ na prowadzenie się samochodu? pozdro....
Opublikowano
Teoretycznie można tak zrobić a w praktyce to Się okaże dopiero podczas jazdy :wink: Co do skrobnięcia tych dystansów na tokarce to pamiętaj,że jak zbierzesz te 5mm to wewnętrzny otwór do osadzenia na piaście ulegnie zmniejszeniu i żeby nie było problemów z montażem. Zamiast kombinacji z tokarką może warto kupić komplet mniejszych i próbować jak to zagra?? Ewentualnie ustawić większy negatyw na tylnej osi
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
5mm nie powinno miec wpływu, Kolega ostatnio w mercedesie odkrył ze jedna felge ma inna niz pozostale 3. opony te same ale felga weższa o cal i inne ET.
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b