Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.Zakładam, że pytasz o wiązkę w której jest kabel od radia... Na 100% nr 3, czyli wiązka skrajna z prawej strony. Dużo pracy jest z dobraniem się do kabli w niej. Ja poszedłem na skróty i rozciąłem gumę wzdłuż kabel od radia był luźny bo przetarty i łatwo go znalazłem. Niestety nie pamiętam jaki kolor. Może znajdziesz gdzieś na forum lub tez zobaczysz po otwarciu. Ewentualnie zobaczysz kolor jak ściągniesz lotkę i zobaczysz który przy antenie jest. Te przeciętą gumę, można skleić specjalnym klejem do przewodów lub zaizolować innym sposobem.
Opublikowano
Wlasnie rozebralem lotke ale nie wiem co tam jest anteną. Jak sama lotke podnoszę do gory to dziala. Jak opuszczam do szyby to nie gra. Mam dosc. Nie wiem co robic. ,;) hehe
Opublikowano

Otrzymałem auto od elektromechanika. Przyczyna? Całkowicie przestał reagować pilot, keyless go także odmówił posłuszeństwa. Do tego brak trzeciego stopu. Piloty i keyless działają-naprawione przez elektromechaników. Trzeci stop niestety nie działa.

Myślicie, że jakieś kable jeszcze mogą za to odpowiadać ? Samo światełko podłaczone jest do diversity a ten wydaje się działać, gdyż radio i inne funkcje działają bezproblemowo. Usłyszałem teorie, że trzeba odblokować, zakodować jakiś moduł żeby ponownie to świeciło. Czy to jest faktycznie prawda ? Auto to BMW E91 z 2007r. 2.0 163km

Opublikowano
Faktycznie ta jedna tasiemka z prawej strony jest przerwana. Zastanawiałem się za co ona odpowiada, skoro nie jest nigdzie przymocowana :D
Opublikowano
U mnie tasiemki ok sa. Jednak cos przy kablach juz ktos dłubał. Zauważyłem że stacje odbiera lepiej jak jest zimno. Ale to może moje złudzenie. No nic jesli sobie z tym nie poradzę bede musial znalesc kogos kto to ogarnie. ;)
Opublikowano
Rano dzialal ok..bylo zimno. Po nagrzaniu juz szumia stacje. Rozkrece to i sprawdzę jeszcze raz tym razem modul od dolu jak wyglada.
Opublikowano
Nie szukałbym przyczyty w zimno ciepło, a bardziej chyba chodzi o warunki atmosferyczne i odbijanie się fal. Miałem problem z anteną i problemem był przerwany kabel w peszli, oznaczenie numer 3 na pierwszym zdjęciu. Niestety w peszli jest smoła, więc trudno się to naprawia. Sprawdź najpierw czy tam nie jest przerwany jakiś przewód, nie pamiętam tylko jakiego był koloru. Ciągnij za każdy delikatnie, jak zacznie jakiś wychodzić łatwo to znaczy, że przerwany..
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
moze ktos mial taki problem modul sprawdzony działa, wiązka cała z prawej strony w klapie wymieniona, zaczelo odbierac ale tylko jedna stacje w miescie, gdzie dalej szukac ?